Helyi közélet

2018.04.10. 09:58

Képviselőből lett polgármester Laskod első embere

Laskod - Laskod új vezetője bízik abban, hogy összefogással megoldják a problémákat.

Laskod - Laskod új vezetője bízik abban, hogy összefogással megoldják a problémákat.

Úgy döntöttek a vasárnapi időközi választáson Laskod szavazópolgárai, hogy Pallay Ferenc Péter (Fidesz-KDNP) töltse be a polgármesteri tisztséget. A település új vezetője számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, a településért végzett szolgálat, hiszen 2002 óta tagja a képviselő-testületnek.

Nem maradhat magára a falu

– A testület több tagja is kezdeményezte, hogy induljak el ezen az időközi választáson. Hosszú gondolkodás után vállaltam a jelöltséget, mely döntést a képviselőtársaim, politikus barátaim támogatása és a helyi emberek biztatása mellett azért hoztam meg, mert úgy éreztem meg kell mutatnom, hogy ebben a helyzetben nem lehet magára hagyni a falut, nem lehet kibújni a vezetés felelőssége alól akkor, amikor megkaptuk a bizalmat és az esélyt a dolgok rendbetételére – mondta el érdeklődésünkre a település új vezetője.

Nyertes pályázatok

– A legfontosabb feladatunk az önkormányzati működés biztosítása, a gazdasági stabilitás megőrzése. Gondoskodnunk kell a mindennapi teendőkről, például az étkeztetésről, a szociális ellátásról. Mindezek mellett szeretnénk a települést fejleszteni is. Van több nyertes pályázatunk, amelyet meg kell valósítanunk.

– Az önkormányzat támogatást kapott egy új egészségügyi ház megépítésére, amely az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak ad majd otthont.

– Egy másik fontos feladatunk a belterületen található földút, a Petőfi út szilárd burkolattal való megépítése. A település számára azért fontos ez az út, mert ezen keresztül juthatunk el Nyírkércsre, onnan pedig Baktalórántházára, a járási székhelyre. Az óvoda energetikai korszerűsítésére is nyertünk támogatást, napelemekkel fogjuk majd felszerelni.

Autó a polgárőröknek

– Továbbra is nagy figyelmet szeretnénk fordítani a községben működő civil szervezetekre, gondolok a labdarúgó egyesületre és a polgárőr egyesületre. A polgárőrök a közelmúltban kaptak egy jó állapotú autót a rendőrségtől, a jármű nagymértékben megkönnyíti munkánkat zsáktelepülésünkön.

– Úgy gondolom, a képviselő-testület tagjaival tudok majd jól együtt dolgozni. Ha összefogunk, akkor közösen meg tudjuk oldani a felvetődött problémákat – folytatta a polgármester, aki kertészeti technikumot végzett. 1996-ban beindították családi vállalkozásban a száraztészta készítő üzemet. Ma már itt húsz dolgozót foglalkoztatnak két műszakban.

MML


Kikapcsolódás a kertben

Pallay Ferenc Péter három gyermeket nevelt fel a feleségével, aki egyrészt dolgozik a családi vállalkozásban, másrészt az általános iskolában református hitoktató mindaddig, amíg nem lesz a településen helybéli lelkész. Laskod új polgármestere számára a kikapcsolódást a természet jelenti: kertészkedik és vadászik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában