Helyi közélet

2018.04.25. 18:21

Nyáron indul az ökológiai utazás

Nyíregyháza - Nyíregyháza önkormányzata 300 millió forintot nyert egy erdei sétány és egy ökológiai sétaút kialakítására.

Nyíregyháza - Nyíregyháza önkormányzata 300 millió forintot nyert egy erdei sétány és egy ökológiai sétaút kialakítására.

Nem sokkal azután, hogy átadták a Nyíregyházi Állatpark új főbejáratát és látogatócentrumát, a hátsó kerítésnél kezdődött építkezés. A részletekről a polgármesteri hivatal pályázatok és projektmenedzsment referatúra vezetőjét kérdeztük.

Élmények, kikapcsolódás

– A projekt célja egy erdei sétány és ökológiai sétaút kialakítása, amely a Sóstói-erdőn keresztül húzódik, megkönnyíti a belépést az állatparkba, emellett élményeket is nyújt.

– Az Ózoon Hoteltől három kilométeres szakaszon egy tanösvényt hozunk létre, amelyen végigsétálva a látogatók megismerhetik az erdő flóráját és faunáját, a Nyírséget, az erdőgazdálkodást stb., a pihenni vágyó látogatók padokon gyönyörködhetnek a látványban vagy a madarak énekében.

– A kikapcsolódást szolgálják majd a szalonnasütők, az esőbeállók, az erdei asztalok. A környezetvédelem ugyancsak fontos szempont, ezért természetesen a szemetesekre is gondoltunk – tájékoztatta lapunkat Hagymási Gyula.

Kerékpárút, újabb bejárat

– A sétány végén a látogatók a Korányi Frigyes utcai vasúti átjáróhoz, majd a Blaha Lujza sétány gyalog- és kerékpárútjához érkeznek. Ehhez csatlakozik majd az állatpark mellett haladó új gyalog- és kerékpárút. A Nyíregyházi Állatparkba érkezők itt is beléphetnek majd, ugyanis az intézmény déli oldalán új bejárat épül.

A megszokott módon

– Innen – a most épülő négy kilométeres sétaúton, térítés ellenében – egy ökológiai utazáson vehetnek részt, a tájékoztatótáblák segítségével a Föld növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg. A séta közben elfáradt vendégeket pad és vizesblokk várja majd – részletezte a referatúravezető, az ütemtervvel kapcsolatban pedig elárulta: a kivitelezés várhatóan nyáron fejeződik be, addig a fejlesztésben érintett területeken működő szolgáltatások a megszokott nyitvatartás mellett zavartalanul elérhetők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában