Helyi közélet

2018.05.29. 11:22

Hűség az országhoz, kötődés a gyökerekhez

Csenger - Újabb könyvbemutatónak adott otthont a napokban az O’sváth Gyűjtemény olvasóterme.

Csenger - Újabb könyvbemutatónak adott otthont a napokban az O’sváth Gyűjtemény olvasóterme. Ezúttal O’sváth György Élettöredékek című önéletrajzi könyvével ismerkedhettek meg a Csengerből és Szatmárnémetiből érkező vendégek. A kötetet a kézirat összeállítója, dr. Dezséri Kálmán mutatta be. Előadásának címe „Beszélgetés O’sváth Györgyről: élete és munkássága”.

A régióra hagyta gyűjteményét

Az előadó szólt O’sváth György személyéről és munkásságáról, s azt is megtudhatták az érdeklődők, hogyan született meg az életrajzi könyv. A szerkesztő hitelesen beszélt barátja munkájáról, hiszen mindkét közgazdász az Európai Bizottság munkatársa volt, tartották a kapcsolatot, és jól ismerték egymást. Dr. Dezséri Kálmán az Európai Bizottság munkatársa és az Információs Társadalom Főigazgatóságán dolgozik 2007 óta. Elmesélte, hogy az önéletrajzi kiadvány az utolsó pillanatban született meg, hiszen májusban jelent meg, és O’sváth György októberben már elhunyt. Dr. De­zséri Kálmán barátja domináns szerepéről tett tanúbizonyságot, hisz az utazó nagykövet nagyon sokat tett az országért és jelentős tevékenységet folytatott a politikai színfalak mögött. Folytatni akarta a család politikai törekvéseit. Bejárta az egész világot, három idegen nyelven beszélt, kialakított egy globális látásmódot, mégis mindig ragaszkodott magyarságához és kötődött a gyökereihez. Ezért is hagyta a gyűjteményét erre a régióra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában