Helyi közélet

2018.05.12. 12:06

Lányok napja a Michelinnél

Nyíregyháza - A nap mottója ez volt: „a nehéziparban könnyű nőnek lenni”.

Nyíregyháza - A nap mottója ez volt: „a nehéziparban könnyű nőnek lenni”.

A közelmúltban rendezte meg a Lányok napját Magyarországon a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület). Az idén hatvan fogadóhely, vállalatok, oktatási intézmények várták az érdeklődőket országszerte. A középiskolás lányoknak szóló pályaorientációs programot Európa több országában azonos napon tartják. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse, ezáltal vonzóbbá tegye a műszaki és tudományos területeket a lányok körében. Az iparági szakemberhiány csökkentése és az esélyegyenlőségre való figyelemfelhívás szintén fontos szempont.

2018-ban a Michelin Hungária Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez, és a nyíregyházi szupersport abroncsokat gyártó telephelyén negyvenhét lányt látott vendégül a vállalat ezen a napon.

Nagy volt az érdeklődés, a regisztráció vége előtt beteltek a helyek. A lányok főként a helyi középiskolákból érkeztek. Fontos volt, hogy kellemes hangulata legyen a találkozónak, hogy nyitott párbeszéd alakulhasson ki az érdeklődők és a Michelin női kollégái között.

A gyárlátogatás során hat állomáson várták női dolgozók a lányokat, így a gyártást és a termékeket érintő legapróbb technikai részletektől az általánosabb, munka és magánélet egyensúlyát, munkakörülményeket és egyéni karriertörténeteket érintő kérdéseket is volt alkalom megvitatni. Megtudhatták, mit nyújthat egy abroncsgyár egy fiatal nőnek, milyen munkája, karrierje lehet ipari környezetben.

Vegyes csapatokban rejlő erő

A Michelin számára fontos a sokszínűség, a vegyes csapatokban rejlő erő. Vallják, hogy a nők jelenléte, érzékenysége, energiája nélkülözhetetlen az ipari környezetben is. Folyamatosan dolgoznak azon, hogy a legtöbb munkaposzt bárki számára nyitott legyen, kortól, nemtől, fizikumtól függetlenül.

A fiatal generációk igényeit figyelembe véve alakítják környezetüket. Fontosnak tartják a munka-magánélet egyensúlyát, minden életszakaszban. A személy­ügyi és képzési rendszer lehetővé teszi a folyamatos fejlődést, egyéni karriertervek megvalósítását.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában