Helyi közélet

2018.05.23. 13:39

Monus József íja ismét jó célt szolgál

Nyíregyháza - Az árverésből befolyt összegből ápolási eszközöket vásárolnak s az idős betegek komfortját növelik.

Nyíregyháza - Az árverésből befolyt összegből ápolási eszközöket vásárolnak s az idős betegek komfortját növelik.

Adódhatnak helyzetek, amikor egy íj nem fegyverként tesz jó szolgálatot, de a segítségnyújtás eszközévé lép elő. Éppen ez történt nemrég, amikor a nyíregyházi városbálon – amely már önmagában is karitatív szándékkal szervezett program volt – Mónus József hagyományőrző íjász és távlövő világbajnok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány támogatásához árverésre ajánlotta fel az egyik versenyíját. Az árverés időközben sikeresen lezajlott, s a különleges ereklyét ma vehette át a Jósa András Oktatókorház főigazgatói tárgyalójában Varga Károly, a legnagyobb összeg felajánlója, s egyben át is nyújtotta a licitösszeget az alapítvány kuratóriumi elnökének, dr. Francz Mónikának.

A befolyt 115 forintnyi összeget, amelyet a licit nyertese 150 ezer forintra egészített ki – Az öregedés méltóságáért elnevezésű, nagy ívű program részeként – az idős betegek ápolási körülményeinek a javítására fordítják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában