Helyi közélet

2018.06.09. 12:18

Saját képükre formálják az egyetemisták tudását

Nyíregyháza - Párhuzamosan juthatnak elméleti és tényleges, valós vállalati tapasztalatokhoz.

Nyíregyháza - Párhuzamosan juthatnak elméleti és tényleges, valós vállalati tapasztalatokhoz.

Ahogy arról beszámoltunk, a megyei kereskedelmi és iparkamara a napokban egy szakmai konferenciát szervezett, melynek középpontjában a munkahelyi képzések és továbbképzések álltak. A Nyíregyházi Egyetem évek óta azon dolgozik, hogy a 2015-ban beinduló duális képzés keretében összehangolják a gyakorlati és az elméleti oktatást.

Nyitottak vagyunk további partnerség, együttműködés kialakítására is." Kósáné dr. Bilanics Ágnes

Párhuzamosan tanulnak

– A duális képzés számos előnnyel jár nemcsak a hallgató, hanem a közreműködő partnerszervezetek számára is, mivel a nappali tagozatos diákok egyszerre, illetve párhuzamosan tanulnak az egyetemen és szereznek a különböző vállalatoknál szakmai gyakorlatot és sajátítják el a cég igényének megfelelő szaktudást. A duális képzés lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalatok már az egyetemi évek alatt saját képükre formálják a hallgatók tudását. Ehhez plusz szakmai képzést és gyakorlatot biztosítanak a legkiválóbb szakembereik bevonásával. A partnerszervezetek így kinevelhetik a jövőbeli munkavállalóikat, akik a diplomaszerzést követően azonnal teljes értékű munkavállalók lesznek. A gyakorlatban végzett hallgatóink párhuzamosan juthatnak elméleti és tényleges, valós vállalati tapasztalatokhoz. A duális képzés során a fiatalok a teljes képzés időtartamára, ami 3 és fél év, jövedelmet is szereznek, mely nagyban hozzájárul tanulmányaik finanszírozásához, illetve függetlenségük kialakításához. Az egyetem Gazdálkodástudományi Intézetéhez tartozó gazdálkodási és menedzsment szakhoz kapcsolódva közel harminc partnerrel kötöttünk együttműködési megállapodást, melyek keretében aktív, mindennapi kapcsolatban vagyunk a megye és a megyeszékhely gazdálkodó szervezeteivel. Intézetünk szívesen vesz részt minden olyan rendezvényen, ahol a duális képzés szakmai tapasztalatait átadhatjuk, megoszthatjuk a megye vállalkozásaival, cégeivel. A hallgatók érdeklődése a duális képzés iránt jelentős, ezért nyitottak vagyunk további partnerség és együttműködés kialakítására – emelte ki a megyei kereskedelmi és iparkamara szakmai fórumán Kósáné dr. Bilanics Ágnes, a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének igazgatója.

- TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában