Helyi közélet

2018.07.20. 18:32

DeathCrew: ahol ki lehet engedni a gőzt

Nyírbátor - A közönségigényekhez igazodva az idei fesztiválon már az electro vonal képviselői is megjelennek.

Nyírbátor - A közönségigényekhez igazodva az idei fesztiválon már az electro vonal képviselői is megjelennek.

Egy hónap múlva ilyenkor már az élményeiket mesélik mindazok, akik ellátogatnak a nyírbátori Death­­­­Crew Fesztiválra. Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a régi Azfeszt hangulatát idéző zenei és filmes „dzsemborit” a Fedeles Lovarda környékén. A szervezők célja, hogy olyan zenekaroknak nyújtsanak fellépési lehetőséget, amelyek kiszorulnak a mai magyar fesztiválok látóköréből. A közönség igényeihez igazodva az underground metal, hardcore, pop-punk és alter-pop bandákon túl ebben az évben az electro vonalat is erősítik.

Bemelegítő, nulladik nap

A zenei program mellett ismét elérhető lesz a Nyírség szívében a MALTER, ami vándor filmfesztiválként különböző nyári rendezvényeken hivatott bemutatni a magyar független filmesek legújabb alkotásait.

A DC augusztus 16-án bemelegítő, nulladik nappal indul: a kisszínpados koncertek mellett már ekkor megkezdődnek a filmvetítések is. A fesztivált egy vadonatúj nyírbátori hardcore banda bemutatkozó koncertje nyitja este kilenctől, őket követi a berettyóújfalui Boobstorm. A pop-punk buli után a Hatred Solution mozgatja meg a közönséget – a matchcore trió hangzását női vokalistájuk teszi még izgalmasabbá.

A koncertek után a Style Wars Crew nevű Dj-formáció garantálja a partihangulatot – kifulladásig.

Pozitív üzenetekkel

A fesztivál első teljes napja a pénteki lesz, a látogatók mindenféle nappali programmal tölthetik el az időt az esti buliig, strandolhatnak, várost nézhetnek, de a tervek között szerepel a főzőverseny és a röpibajnokság is. A nagyszínpados koncertek délután ötkor kezdődnek a mátészalkai improvizációs duó, az Ürgebőrbe Varrt Gyíkemberek fellépésével. Őket követi a bécsi hardcore punk banda, a Chasing Sounds, majd kíméletlen death metal darálással érkezik a veszprémi Krampüs. A negyed évszázados múltra visszatekintő, budapesti Nadir a fesztivál nagy visszatérője, több év kihagyás után állnak újra színpadra Nyírbátorban.

Este kilenctől a hazai hardcore színtér egyik legkiemelkedőbb formációja, a The Southern Oracle, 22 órától a brutális teljesítményéről híres Kill With Hate zúz, a hangszeres szekciót pedig az Orient Fall lemezbemutató koncertje zárja, teret engedve a külföldön is elismert drum’n’bass és break beat lemezlovasnak, Ludmillának.

A kisszínpadon este tíztől az elektronikus vonal érvényesül: éjfélig a bécsi A-Dyk izzítja a tömeget, hajnal kettőtől pedig ismét a Style Wars Crew pakolja a lemezeket.

A DeathCrew Fesztivál zárónapjára, augusztus 18-ára főként olyan zenekarokat válogattak össze, akik eddig még nem jártak Nyírbátorban. A koncertek sorát a kecskeméti Witch Bone Garden nyitja 17 órakor, grunge buli után a Gyilkos zenekar lép színpadra szigorú hardcore menüvel. A mátészalkai ­BetterThanEver pop-punk dallamokkal teremt nyári hangulatot, 20 órától pedig a tavaly debütált Harmed mutatkozik be a fesztiválon. Őket követi a Down – az övék az egyik leginkább várt koncert –, majd pozitív üzenetekkel teli hardcore-ral jön a fővárosi Wishes.

Kikapcsolódás és buli

A Gustave Tiger jelenleg a hazai alter/indie közeg egyik legmeghatározóbb formációja. Korábban ők sem léptek fel a fesztiválon, sőt, hasonló kaliberű banda sem vendégeskedett még a városban. Éjféltől az Anchorless ­Bodies pörgeti fel a közönséget a nagyszínpad zárókoncertjére, a nyíregyházi Orion Dawn bulijára. Az electro színpadon a Style Wars Crew felel a hangulatért.

A régióban egyedülálló fesztivál kiszakítja a látogatókat a mindennapok sodrásából, nem törődve semmivel, csak a kikapcsolódással és a bulival.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában