Helyi közélet

2018.08.03. 12:40

Emlékezetes túra

Nyíregyháza - Egy kétnapos hazai kirándulás is tartogathat annyi élményt, mint egy tengerparti nyaralás.

Nyíregyháza - Egy kétnapos hazai kirándulás is tartogathat annyi élményt, mint egy tengerparti nyaralás.

A sóstóhegyi Aranyalma Idősek Klubjának félszáz tagja nemrégiben kétnapos kiránduláson vett részt.

– Szarvason lenyűgözték csoportunkat a történelmi jelentőségű látnivalók, a festői környezet. Jártunk az arborétumban, a Mini Magyarország makettparkjában pedig megcsodálhattuk hazánk látványosságainak lekicsinyített mását. A Katalin sétahajóval igencsak szórakoztató idegenvezetés mellett hajózhattuk be a holtág szarvasi szakaszát, Gyulán finom vacsora és élőzene várt minket. Fáradtságunkat elfeledtette az éjszakába nyúló, fergeteges hangulat – osztotta meg lapunkkal élményeiket Mányik Miklós.

Találkozás Sasvári Sándorral

– Másnap kisvonat vitt be a szállástól minket Gyula főterére, majd a város nevezetességeit tekinthettük meg. A továbbiakban a csoport egyik része a várfürdőben töltötte a napot, a másik a kastélyt, ebéd után pedig a várat nézte meg, melynek tövében betekintést nyerhettünk a Zrínyi 1566 rockopera főpróbájába, és személyesen találkozhattunk Sasvári Sándor színművésszel – mesélte a sóstóhegyi Aranyalma klub tagja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában