Helyi közélet

2018.09.16. 12:53

Időközi választás Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Reggel 6 órakor kinyitottak a szavazókörök, rendkívüli esemény eddig nem történt.

Tiszavasvári - Reggel 6 órakor kinyitottak a szavazókörök, rendkívüli esemény eddig nem történt.

Időközi polgármester-választást tartanak ma Tiszavasváriban, mert a település korábbi vezetője, dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő lett, s lemondott tisztségéről összeférhetetlenség miatt.

Az időközi választáson reggel 6 óra és 19 óra között 9900 szavazópolgár adhatja le voksát valakire az öt jelölt közül. Amelyik jelölt a legtöbb szavazatot kapja, az lesz Tiszavasvári új polgármestere.

– Reggel hat órakor rendben kinyitottak a szavazókörök, eddig nem történt rendkívüli esemény – mondta el lapunk érdeklődésére délben Ostorháziné dr. Kórik Zsuzsanna. Tiszavasvári aljegyzője hozzátette: a részvételi arány a kilenc órás jelentés alapján szinte mindegyik szavazókörben megduplázódott, a tizenegy órás összesítés szerint pedig addig 1878 választópolgár adta le voksát.

A szavazókörök 19 órakor zárnak

A délelőtti részvételi arány csaknem megkétszereződött 15 óráig Tiszavasváriban, ahol időközi polgármester-választást tartanak vasárnap. Rendkívüli esemény továbbra sem zavarta meg a voksolást a szavazókörökben, ahol eddig több mint 3200-an járultak az urnák elé. Azok, akik eddig még nem szavaztak, 19 óráig megtehetik a város tíz pontján felállított szavazókörben.

Az urnazárás előtti utolsó, 18.30-as összesítés adatait osztotta meg velünk Tiszavasvári aljegyzője.

–  A tíz szavazókörzetben összesen 4455-en adták le szavazataikat délután fél hétig. A nap folyamán nem történt rendkívüli esemény, folyamatosan érkeztek a voksolók reggel hat órától – tájékoztatta szerkesztőségünket Ostorháziné dr. Kórik Zsuzsanna.

- KM -


[related-post post_id="3984684"]

[related-post post_id="3984387"]

[related-post post_id="3982748"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában