Helyi közélet

2018.09.20. 14:26

Koncert, hajókázás a Körösök vidékén

Nyíregyháza - A Kner Nyomda Múzeumában képet kaptak a Kner család életéről, és a nyomdagépeket is kipróbálhatták.

Nyíregyháza - A Kner Nyomda Múzeumában képet kaptak a Kner család életéről, és a nyomdagépeket is kipróbálhatták.

Szarvasra és Gyomaendrődre kirándult nemrégiben a Nyíregyházi Belvárosi Nyugdíjas Egyesület tagsága. A kétnapos időtöltés bővelkedett programokban és látnivalókban.

– Az első napon megtekintettük a Mini Magyarország szépségeit idegenvezetőnk, Szenes János segítségével, akitől részletes tájékoztatást, értékes információkat kaptunk a mai és a régi magyar várakról, épületekről, csodálattal szemlélve 1:40-es, kicsinyített másukat.

Az Arborétum különleges fái között sétálva gyönyörködtünk a tájban, a látványban, Szabó Anita szakszerű ismertetőjét hallgatva. Délután sétahajóztunk a Holt-Körösön, ahol a kapitány, Demeter István bemutatta Szarvas vízről is jól látható nevezetességeit, a Bolza kastélyt, a Vízi színházat és a Történelmi Magyarország Középpontja emlékművet – mesélte dr. Szabó Gyuláné, az egyesület alelnöke.

Látogatás a Szalmaportán

– Jól szórakoztunk este a Vízi színházban Tóth Auguszta Érzések című albumának lemezbemutató koncertjén, másnap pedig megtekintettük a város nevezetességeit – vette át a szót Juhász Jánosné szervező. – A Sárarany Szalmaportán szalmából és gyöngyökből készített csodálatos dolgokat és gyógynövénykertet láttunk. Az utunk Gyomaendrődre vezetett, a Kner Nyomda Múzeumába, ahol részletes tájékoztatást kaptunk a Kner család életéről, munkásságáról és emberséges hozzáállásukról.

Szolgálatként tekintett rá

Bizony, ma is példaértékű Kner Imre életszemlélete: „Életem értelme nem az, hogy nyomdász vagyok, hanem az, hogy szolgálok.” Kipróbálhattuk a kézi meghajtású nyomdagépeket, micsoda élmény volt! – idézte fel a szervező.

A Nyíregyházi Belvárosi Nyugdíjas Egyesület kirándulócsoportja Körös-ligeti sétával zárta az élménygazdag túrát a Körösök vidékén.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában