Helyi közélet

2018.10.19. 12:04

Új logisztikai csarnokot adtak át Nyírbátorban

Nyírbátor - A Diehl Aviaton 2011 óta folyamatosan bővíti a nyírbátori termelést. Eleinte a német telephely, Laupheim beszállítójaként gyártottak kabinelemeket (klímacsövek, ajtó, ajtókeretek), majd bővült a profil, s belefogtak az oldalfalak és az izoláló csomagok előállításába.

Nyírbátor - A Diehl Aviaton 2011 óta folyamatosan bővíti a nyírbátori termelést. Eleinte a német telephely, Laupheim beszállítójaként gyártottak kabinelemeket (klímacsövek, ajtó, ajtókeretek), majd bővült a profil, s belefogtak az oldalfalak és az izoláló csomagok előállításába. A Nyírbátorban legyártott termékeket az Airbus 320, A330, A350 és A380 típusú repülőgépekbe építik be – hangzott el azon a pénteki ünnepségen, melyen átadták a cég új, 2500 négyzetméteres logisztikai csarnokát. A beruházás 3,7 milliárd forintból valósult meg.

A Diehl Aviation pénzügyi ügyvezető igazgatója, dr. Mario Amschlinger kiemelte: a nyírbátori telephely fontos pillére a németországi anyavállalatnak.

- Itt minden adott volt a fejlődéshez, így az sem csoda, hogy ma már 600 embert tudunk itt foglalkoztatni, holott a 2011-es induláskor még csak harmincan voltunk – tette hozzá dr. Mario Amschlinger, aki kiemelte: a nyírbátori dolgozók munkakörülményei, a gyártási technológia, az energetikai rendszerek teljes mértékben megegyenek a németországival.

- A Diehl közel egy évtizede jelen van Nyírbátorban, nyugodtan mondhatom, az évek során pedig nem csak a város és a régió, hanem az egész megye gazdasági elitjébe sikerült magának helyet követelnie. Példaértékű az az együttműködés, melyet a cég a piaci szereplőkkel, az önkormányzattal és a különböző hatóságokkal szemben tanúsít - mondta Máté Antal, Nyírbátor polgármestere.

- Ez a mai csarnokátadás egy fontos mérföldköve annak az építkezésnek, amit a magyar kormány 2010-ben elkezdett - fogalmazott dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint az elmúlt nyolc esztendőben hétezer új munkahely jött létre a régióban, ebből négyezer a versenyszférában, háromezer pedig a közmunka-program keretén belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában