Helyi közélet

2018.11.03. 20:08

Egy mobiltelefonnal kezdődött

Fehérgyarmat - A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik országos fotópályázatán a 2. helyet szerezte meg Guti László.

Fehérgyarmat - A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik országos fotópályázatán a 2. helyet szerezte meg Guti László.

Sokunkat gyermekkorunk óta vonz a művészet varázslata. Szeretünk alkotni, létrehozni valami egyedit, valami újat. A fehérgyarmati Guti Lászlóban a tanárai már gyermekkorában meglátták a tehetséget. Még az általános iskolában hegedülni tanult, s a tanárnője szerint akkora tehetség rejtőzött benne, hogy tíz év alatt csak egyszer találni ilyet. Ennek ellenére ez a hangszer nem nyerte el a tetszését, s a következő tanévben már – az akkori iskolaigazgató-helyettes ráhatására – zongorázni tanult.

Sikert hozott a jegesmedve

Pár év után, amint elballagott az általános iskolából, olyan hobbiba kezdett, amely aztán nagyban meghatározta a jövőjét is. A szüleitől a ballagására egy mobiltelefont kapott, amellyel fotózni kezdett. Olyannyira megtetszett neki a fotózás, hogy a következő karácsonyra már fényképezőgépet kért, amellyel eleinte természetfotókat készített. Egy osztálykirándulás alkalmával lefotózott egy jegesmedvét etetés közben, s a felvétel olyan remekül sikerült, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik országosan meghirdetett fotópályázatán a 2. helyezést érte el a kihalófélben lévő állatokról beérkezett mintegy négyszáz kép közül. Ez akkora lendületet adott neki, hogy komolyabban is érdekelni kezdte a fotózás, s a természet és az állatvilág fényképezése mellett embereket is elkezdett fotózni. Nem lett hűtlen a zenéhez sem, a zongora után egy újabb hangszer nőtt még a szívéhez, mégpedig a gitár, amelyhez a helyi református gyülekezet ifjúsági körében kapott kedvet. Ezt a hangszert autodidakta módon tanulta meg használni, s a fotózás mellett mind a mai napig szívesen gitározik.

- Fecske László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában