Helyi közélet

2018.11.02. 16:53

Időjárás-jelentés - 2018. november 2.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk keleti részén magasnyomású képződmény hatására nyugodt, csapadékmentes az idő, azonban nagy területen napközben is megmarad a köd. Ugyancsak anticiklon helyezkedik el a Brit-szigetek fölött is, ahol szinte zavartalanul süt a nap. A Skandináv-félszigettől az Alpokon át egészen Olaszországig egy hullámzó frontálzóna húzódik, melynek mentén többnyire erősen felhős az ég, és több helyről jelentenek esőt, záporesőt, főként a délebbi tájakról zivatarokat is. A hőmérséklet csúcsértéke Észak-Európában és a tartósan ködös keleti vidékeken a 10 fokot sem éri el, a legmelegebb pedig a frontzóna előterében van. A Balkán-félszigeten és a Kárpát-medencében nem egy helyen 25 fok fölé emelkedett csütörtökön a hőmérséklet, utóbbi térségben rekordokat dönt az igen enyhe idő. Szombat estig továbbra is enyhe, de egyre szárazabb léghullámok alakítják hazánk időjárását.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Reggelig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehet vékonyabb a felhőtakaró. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen várható eső, zápor, kezdetben főként nyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon köd is képződhet. Szombaton az ország nagy részén vékonyodik a felhőzet, és fátyolfelhős idő várható, szűrt napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton viszont tartósan megmaradhat az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Napközben csapadék már nem valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 18 és 23 fok között várható, de az Alpokalján és a Kisalföldön ennél alacsonyabb értékek valószínűek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában