Helyi közélet

2018.11.06. 11:41

Már nem támadhat felkészületlenül a tél

Nyíregyháza - Jól karbantartott járműparkkal és „hadra” kész élő munkaerővel várják a zordabbra forduló időjárást.

Nyíregyháza - Jól karbantartott járműparkkal és „hadra” kész élő munkaerővel várják a zordabbra forduló időjárást.

A mögöttünk hagyott napok, hetek láttán aligha akad olyan városlakó Nyíregyházán, aki akár csak egyszer is gondolt volna már havazásra, pláne úgy, hogy még komolyabb hideggel se nagyon kellett megküzdenünk. A Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft., vagyis a NYÍRVV ennek ellenére felkészült az idén is betervezett télre. Túl vannak a gépeik műszaki felkészítésén, és november 6-án a sajtó jelenlétében az ilyentájt szokásos hószolgálati szemléjüket is elvégezték. A cég udvarán szépen felsorakozott a teljes flotta: 17 munkagép és ugyanennyi gépjármű.

Felkészített öt nagy teljesítményű sózó-toló gépet – amelyek arra is alkalmasak, hogy folyékony sóoldatot juttassanak az utakra, járdákra –, három MTZ 82-es traktort, hat kommunális toló-szóró kisgépet, 13 kisteherautót, egy kisbuszt, és két terepjárót.

És hogy mit szórnak a város 260 kilométernyi szilárd burkolatú-, a 337 kilométer hosszú burkolatlan-, és az 52 kilométert kitevő kerékpárútjaira, illetve a 15 ezer parkolóra, buszöblökre és járdára az idei télen? – Egyelőre betároltunk a raktárainkban 500 tonna sót, 300 tonna fűrészporos sókeveréket, és 150 tonna folyami homokot, ám ha ez kevés lenne, folyamatos a beszerzés, és a szerződéseink garantálják az azonnal pótlást – mindezt már a cég ügyvezetője, Ignéczi Csabáné mondta el lapunknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában