Helyi közélet

2018.12.05. 16:34

Hat óvoda újult meg, a program folytatódik

Nyíregyháza - Cuki produkcióval kedveskedtek a vendégeknek a Tulipán csoport csöppségei: frappáns műsorukban úgy kinyíltak, mint a virágszálak. Huncut mosoly kíséretében, integetve búcsúztak a felnőttektől, akik megadták a módját az ünneplésnek a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézményében.

Nyíregyháza - Cuki produkcióval kedveskedtek a vendégeknek a Tulipán csoport csöppségei: frappáns műsorukban úgy kinyíltak, mint a virágszálak. Huncut mosoly kíséretében, integetve búcsúztak a felnőttektől, akik megadták a módját az ünneplésnek a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézményében.

A Búza utcai ovi egyike annak a hatnak, amely az elmúlt hónapokban látványosan megújult.

– „A kisgyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magukra hagyjuk, hanem, hogy segítő szeretettel emeljük köré a megfelelő környezetet”. Maria Montessori gondolatai ma is érvényesek – mondta dr. Beneda Attila az EMMI családpolitikáért felelős helyettes államtitkára. – A Családok évében minden ilyen fejlesztésnek különleges jelentősége van, hiszen az újítás a gyermekek és az ott dolgozók javát szolgálja. Nagy igazság: gondolkodj globálisan, és cselekedj lokálisan! Gratulálok a nyíregyháziaknak az értékteremtő munkához.

Az elmúlt hónapokban bruttó 700 millió forint támogatásból újult meg a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézménye (Búza utca), a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye (Kert köz), a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye (Városmajor utca), a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézménye (Fazekas János tér), a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézménye (Kereszt utca), valamint az Eszterlánc Északi Óvoda Homokvár Tagintézménye (Ferenc körút-Homok sor).

– Újabb nagy lépést tettünk előre az óvodai felújítások terén. Az idén 4 iskola, 6 óvoda és 3 bölcsőde lett modernebb – jelentette ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Amikor 2011-ben elkezdtük a programunkat, egyúttal kitűztük a célt is: belátható időn belül az összes nevelési intézmény újuljon meg (az önkormányzatnak 34 óvodája és 9 bölcsődéje van). Időarányosan jól haladunk. Ráadásul ebben az esztendőben a Jósa András Oktatókórház területén átadtuk a vadonatúj Orgonasíp Óvodát, ami egy újszerű kezdeményezés. A felújítási program folytatódik, legközelebb 8 óvoda és 1 bölcsőde korszerűsödik – ígérte a városvezető.

– Tavasszal lesz 40 éves az óvodánk – említette Szalainé Benyusz Klára, a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézmény óvodavezetője. – Kisebb-nagyobb felújítások voltak korábban, de akkora horderejű nem, mint ami ebben az esztendőben történt. Kívül-belül gyermekbarátabb lett az intézmény, a teljesség igénye nélkül megjegyzem, hogy új tornaszobát kaptunk, lett ételszállító liftünk, megújult a konyhánk, energetikailag korszerűsödtünk és akadálymentessé vált az épületünk, amiért köszönettel tartozunk a tervezőknek, a kivitelezőknek, és mindenkinek, aki mindehhez hozzásegített bennünket.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában