Helyi közélet

2019.01.16. 14:04

Hatmilliárdra pályázhatnak

Nyíregyháza - Nyíregyházán jelentették be szerdán: megnyílt a Nemzeti Együttműködési Alap, lehet pályázni.

Nyíregyháza - Nyíregyházán jelentették be szerdán: megnyílt a Nemzeti Együttműködési Alap, lehet pályázni.

– Ma Magyarországon több mint 61 ezer alapítvány és nonprofit szervezet működik. Tavaly a Nemzeti Együttműködési Alaphoz közel 16 ezer pályázatot nyújtottak be a civilek. Szabolcs-Szatmár-Bereg az egyik legaktívabbnak számát ezen a területen: az országban a harmadik helyen áll a megye a beadott NEA-pályázatokat illetően – utalt a legutóbbi kiírásra Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nyíregyházi városházán szerdán tartott tájékoztatóján.

A zsúfolásig telt Krúdy-teremben a megyeszékhely 230 civil szervezetének képviselői hasznos információkat hallgathattak a támogatásokról és a pályázati lehetőségekről. Kiderült, hogy hazai viszonylatban megközelítőleg 6 milliárd forintos keretből gazdálkodhat a Nemzeti Együttműködési Alap, az összeg szinte a duplája a 6 évvel ezelőtti pénzmennyiségnek, ami jó hír a civileknek.

Bővebben a csütörtöki Kelet-Magyarországban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában