Helyi közélet

2019.01.19. 12:55

Homokzsák is segíti a rendszeres testmozgást

Nyíregyháza - A legújabb eszközöket is használják a szabad­idős sportfoglalkozások során.

Nyíregyháza - A legújabb eszközöket is használják a szabad­idős sportfoglalkozások során.

Figyelemre méltó eredményekkel büszkélkedhet a sport területén is a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. Az intézményben működő Bem József Diáksport Egyesület a versenysport támogatása mellett a szabadidősportok támogatását is zászlajára tűzte az alapításakor. Az egyesület elnöke, dr. Baloghné Mester Éva fontosnak tartja, hogy az iskola tanulói egészséges testmozgással töltsék szabadidejüket, hozzájárulva ezzel egészséges szokásaik kialakításához. Hosszú távon pedig remélhetőleg természetes igényük lesz a testmozgás, a sport.

– Az egyesületi programok megvalósításának újabb lendületet adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által kiírt „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program” elnevezésű pályázatán nyert támogatás. A projekt keretein belül rendeztünk ügyességi feladatokat, sorversenyeket, tollaslabda- és tűzharc bajnokságot, míg az Európai Sporthét alkalmából atlétikai feladatok és labdajátékok vártak a fiatalokra – tájékoztatta lapunkat Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna pályázati kapcsolattartó, a Bem József Általános Iskola munkatársa. – Októberben családi sportnap várta a sportolni vágyókat az erdei tornapályán, november végén pedig MEGA Játszóház bűvölte el a legkisebbeket az iskola tornacsarnokában. A húsz hét alatt közel 1300 résztvevőt vontunk be a tevékenységekbe, az óvodástokól a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát.

Izomláncok edzése

– A mindennapos testnevelés megújításával kapcsolatos szakmai törekvéseket tovább segítik az olyan innovatív eszközök, amelyek az izomláncok edzését teszik lehetővé (TRX, TRX Rip, kettlebell, homok­zsák). Ezeket az eszközöket az elsők között használhatják a diákjaink az egyik edzőterem jóvoltából. A testnevelés oktatásában az említett sporteszközök sokoldalú felhasználására nyílik lehetőség.

Az ifjúság nevelésében egyre inkább teret hódít az önvédelmi ismeretek elsajátítása. A Nemzeti Alaptantervben és a kerettantervekben is helyet kaptak, s így az iskolai testnevelés részévé váltak. A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola szeretne az élen járni ebben is. Az önvédelmi ismereteket kevés testnevelő oktatja, hiszen ők maguk sem tanulták. Ebben segít a nyíregyházi oktatási intézménynek Németh Szabolcs személyi edző.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában