Helyi közélet

2019.01.23. 11:22

Megújult a bátori könyvtár

Nyírbátor - A felújításnak talán a leglátványosabb eleme a felnőttrészleg átfestése volt.

Nyírbátor - A felújításnak talán a leglátványosabb eleme a felnőttrészleg átfestése volt.

Egy rendkívül fontos esztendő kezdődött el a Nyírbátori Városi Könyvtár életében.

A több mint tízmillió forintos költségvetésből megvalósuló beruházásról Sipos Ferenc könyvtárigazgató tájékoztatta lapunkat.

Energiatakarékos lámpák

– Első lépésként a régi fanyílászárókat cseréltük ki, a nyáron a szakemberek korszerű műanyag-nyílászárókat építettek be ezek helyére. Röviddel ezután a villanyhálózat felújítása következett. Kicserélték az elavult, korszerűtlen vezetékeket, illetve a könyvtárban és annak közvetlen környezetében azóta energiatakarékos lámpákat használunk. A felújításnak talán a leglátványosabb eleme a felnőttrészleg átfestése volt, illetve több helyen is új burkolatot raktak le a szakemberek. Elmondhatjuk tehát, hogy a második emeletünk teljesen megújult – mondta Sipos Ferenc.

Hozzátette: az új technikai eszközöket már hónapok óta igénybe tudják venni az olvasók és a könyvtárlátogatók, ezeket a könyvtár különböző rendezvényein is tudják használni.

Nyomtatványok letöltése

Vannak, akik azért keresik fel a könyvtárat, mert az intézmény ügysegédi szolgáltatásait szeretnék igénybe venni, a könyvtár napi segítséget tud nyújtani az itt élőknek, úgy mint a nyomtatványok letöltése vagy kinyomtatása.

A könyvtárigazgató külön köszönetet mondott munkatársainak a felújítást követő helyreállítási, rendezési feladatok ellátásáért. Kiemelte: az olvasók részéről Nyírbátorban komoly várakozás előzte meg az intézmény újranyitását.

Változatos programok

– A nyitásra egy kisebb tömeg gyűlt össze a könyvtár épülete előtt. Az ígéretek szerint a könyvtár életében a 2019-es esztendő is legalább olyan gazdag lesz a különféle programokban, mint az előző év volt – mondta Sipos Ferenc igazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában