Helyi közélet

2019.02.07. 12:00

A jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól is eltiltották az aljegyzőt

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlottat, 5 évre a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltásra is ítélte. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlottat, 5 évre a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltásra is ítélte. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 márciusában Sz. P.I.r. vádlottat, hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. L. Z. II.r. vádlottat bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt, mint visszaesőt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek. A bíróság által megállapított tényállás szerint I. r. vádlott 2013 tavaszától községi aljegyző volt. A település önkormányzata 2014-ben a Belügyminisztériumtól több mint 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzati konyha felújítására. 2015 márciusában I.r. vádlott telefonon értesítette II.r. vádlottat, hogy ha van olyan ismerőse, aki a kivitelezési munkákat el tudja végezni, akkor ő beosztásából fakadóan el tudja intézni, hogy a vállalkozó nyerje a pályázatot. Ezért cserébe a kifizetett összegből 1 millió forintot kért. II.r. vádlott tárgyalt is az ügyben egy idáig nem azonosított vállalkozóval, aki elfogadta az ajánlatot. Végül a vállalkozó nem indult a pályázaton. A vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában