Helyi közélet

2019.02.21. 15:43

Kapacitásbővítő beruházás Tiszavasváriban: letették az új gyártócsarnok alapkövét

Tiszavasvári - Némi aprópénz, egy céges toll, a tervdokumentációk és a Kelet-Magyarország legfrissebb száma is helyet kapott abban a fémkapszulában, amit csütörtökön ünnepélyes keretek között helyezett el a Tiszavasváriban működő Quick 2000 Kft. új gyártócsarnokának alapkőletételén.

Tiszavasvári - Némi aprópénz, egy céges toll, a tervdokumentációk és a Kelet-Magyarország legfrissebb száma is helyet kapott abban a fémkapszulában, amit csütörtökön ünnepélyes keretek között helyezett el a Tiszavasváriban működő Quick 2000 Kft. új gyártócsarnokának alapkőletételén.

– A gyógyszeripari termékek gyártásával foglalkozó, 100 százalékban magyar családi vállalkozás, amelyet 1999-ben egy kis műhelyben, maroknyian alapítottak, mára 125 dolgozót

foglalkoztató, dinamikusan fejlődő céggé nőtte ki magát. Egy sikeres pályázat révén hamarosan 800 négyzetméteres üzem épülhet a Quick 2000 Kft. telephelyén lakatos- és forgácsolóüzemmel. Korábban labort adtak át egyedülálló prototípusgépekkel felszerelve – ismertette Nagy Bálint, a cég ügyvezető igazgatója.

Nem statisztikai adatok

– A helyi cégek támogatása eddig is fontos volt a járási hivatal számára, mintegy 300 millió forintot fordítottak eddig bértámogatásokra – tájékoztatott Hosszú József. Szőke Zoltán polgármester megerősítette a január végi vállalkozói fórumon elmondott bejelentését, miszerint 2019 az építkezés éve lesz Tiszavasváriban. – Merjünk nagyot álmodni, de aztán tennünk is kell a céljaink eléréséért, a tétlen álmodozás önmagában nem vezet eredményre. Öt jól működő helyi vállalkozás, így ez a kft. is bemutatta a siker receptjét a fórumon, érdemes róluk példát venni! – tanácsolta a városvezető.

– A hazai tulajdonban lévő vállalkozások fontosak a polgári kormánynak, a munkaadóknak és a dolgozóknak egyaránt. A munkavállaló itt nem puszta statisztikai adat, hanem érték, „családtag”, akit értékelnek, megbecsülnek, segítenek. Fontos, hogy minden erőnkkel helyben tartsuk a jól képzett szakembereket, a szakképzés átalakítása éppen ezt a célt szolgálja. Egy vállalkozás, mint ez a cég is, csak akkor maradhat és lehet sikeres a piacon, ha megbecsüli dolgozóit, minőségi termékeket állít elő és hisz a fejlődésben, folytonos megújulásra törekszik – fogalmazott dr. Vinnai Győző.

Megduplázták a létszámot

Greinstetter Balázs helyettes államtitkár a 166 millió forintos fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: az elmúlt két esztendőben a vállalat megduplázta a foglalkoztatottjai létszámát, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) által támogatott kapacitásbővítésnek köszönhetően pedig nem pusztán új csarnok épül egyharmados, vissza nem térítendő támogatással, darukat, targoncákat és hegesztőgépeket is beszerezhet a kft., amely a fejlődésre tette le a voksát.

– Érdemes igénybe venni azokat a támogatásokat, amelyeket a kormány, a magyar költségvetés és az uniós források nyújtanak, a ráfordítások többszörösen megtérülő befektetést jelentenek a vállalkozások számára. A Quick 2000 Kft.-hez hasonló beruházások segítenek abban, hogy aki ma Magyarországon munkalehetőséget keres, az találjon is! – jelentette ki a helyettes államtitkár. Hozzátette: a kormányzati gazdaságpolitika preferált fejlesztési irányaival összhangban a vállalat a fejlődésre tette le a voksát.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában