Helyi közélet

2019.02.12. 15:53

Operettcsokrot és áriát énekelt az óvodában

Nyíregyháza - Méltóképpen köszönt el nyugdíjba vonuló kollégáitól a Gyermekmosoly tagintézmény.

Nyíregyháza - Méltóképpen köszönt el nyugdíjba vonuló kollégáitól a Gyermekmosoly tagintézmény.

Két kiváló dolgozójától búcsúzott nemrégiben a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény munkaközössége: közel harmincan kívántak békés, boldog nyugdíjas éveket Hársfalvi Éva tagintézmény-vezetőnek és Bezdán Jánosné Ildikó óvónőnek – mindketten évtizedeket töltöttek a jósavárosi lakótelepen található, öt csoporttal működő gyermekbirodalomban.

A meghitt, családias hangvételű búcsúztatón, amelyen részt vett Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda és tagintézményei intézményvezetője is, hálás tekintetek és a meghatottság könnyei között fakadt dalra a meglepetésvendég, a szintén Nyíregyházán élő, de gyermek- és operettműsorai révén megyeszerte is jól ismert Kovács Viktória énekművész.

– A fiatal művésztanár operettcsokorral kedveskedett az ünnepelteknek, majd elénekelte az Ave Maria áriát is – mesélte Sitku-Görög Enikő szervező, a Gyermekmosoly óvodapedagógusa.

Zenetörténet

Az Ave Maria egy közkedvelt, gyakran előadott és sok népszerű énekes által lemezre énekelt ária, amelyet – talán a cikornyás dallamvezetése miatt – jellemzően Giulio Caccininek tulajdonítanak, habár a zeneszerzője Vlagyimir Fjodorovics Vavilov, aki 1970 körül komponálhatta. A világhírt Oleg Jancsenko orgonista és Irina Arkhipova énekesnő közös, 1987-es felvétele hozta meg a dalnak.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában