Helyi közélet

2019.03.07. 12:15

Egy zug kamaszoknak a könyvtárban

Nyíregyháza - A steampunk stílus mellett tették le a voksukat a megyei könyvtár fiatal olvasói.

Nyíregyháza - A steampunk stílus mellett tették le a voksukat a megyei könyvtár fiatal olvasói.

Kamaszkorban jólesik elvonulni, bekuckózni valahová, ahol nincsen szem előtt az ember gyermeke. Saját tapasztalatból tudják ezt a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulói is, akik eleget téve a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár felkérésének, Endresz Ágnes művésztanár vezetésével ecsetet ragadtak és múlt szombaton kifestették a zugot.

Barátságos környezet

– Egy pályázat részeként kialakítottunk egy kamasz­sarkot, amit az olvasótérből választottunk le. Kisebb közvélemény-kutatást végeztünk a könyvtárba járó fiatalok körében arról, milyennek képzelik ezt a teret, és milyen programokat lehetne számukra szervezni – mondta el érdeklődésünkre Tomasovszki Anita. A megyei könyvtár igazgatója hozzátette: a művészetis diákok elkészítettek egy steampunk stílusú tervet – ami nagyon népszerű most a kamaszok körében –, majd hozzáláttak a munkához.

– Szeretnénk a kamasz­sarkot még barátságosabbá tenni, így a bútorok mellett helyet kap egy könyvespolc a korukhoz és érdeklődésükhöz legközelebb álló kötetekkel, képregényekkel. Ez azért fontos, mert a 14 éven felüli kiskamaszok a gyermekkönyvtárba már nem, a felnőttkölcsönzőbe pedig még nem mennek be. Különböző önszerveződő kluboknak is helyet ad majd a kamaszsarok, május végére pedig megérkeznek azok az okoseszközök is, amelyek nincsenek meg minden háztartásban, és erősítik a digitális írástudást és a médiatudatosságot.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában