Helyi közélet

2019.04.10. 10:24

Rallikrossz - közeleg a húsvéti nyitány

Máriapócs - A hagyományoknak megfelelően a RabócsiRingen az Oláh Gumi Fesztivállal kezdődik a hazai szezon.

Máriapócs - A hagyományoknak megfelelően a RabócsiRingen az Oláh Gumi Fesztivállal kezdődik a hazai szezon.Ha húsvét, akkor ralikrossz és RabócsiRing. Így van ez több mint két évtizede, és most is hagyományosan a máriapócsi pályán indul a ralikrosszozók hazai szezonja.

Nemzetközi mezőny

A profik pontvadászata a szlovákiai versennyel már elkezdődött, az „éles tesztelésen” a mezőny zöme túl van, így minden kategóriában nagy küzdelemere van kilátás. Főként hogy a hazai pontvadászat mellett a Közép-európai Zóna Trófea futama is lesz a húsvéti Oláh Gumi Fesztivál.

Ami a honi bajnokságban a Supercars kategóriát illeti, a szlovákiai rajton Spitzmüller Csaba (Skoda Fabia) végzett az élen. Kárai Tamás Audija teljes átalakuláson ment keresztül, az első forduló még nem is jött össze neki igazán. Harsányi Zoltánnak (Mitsubishi EVO X) és Vass Zoltánnak (Skoda Fabia MK2) is jól sikerült a nyitány, az osztrák Alois Höller pedig a Focusok után Ford Fiestával vágott neki a szezonnak, és a második lett. Az örökös bajnok, Kotán Péter (Ford Escort) sem hiányozhat a mezőnyből.

A Super 1600 és SuperTouringCars –1600 is izgalmas futamokat ígér. Csucsu rajthoz áll egy Renault Twingóval, ő nem mellesleg megnyerte a nyitófutamot Szlovákiában. SuperTouringCars +2000-ben történt egy kis átrendeződés, ide érkezett az amatőr bajnokságból Taskó Rodrigó (BMW) és G. Nagy Zoltán (BMW), a –2000-seknél a legnagyobb esélyes a „verhetetlen” cseh pilóta, Roman Castoral (Opel).

A kimaradhatatlan Magyar Kupa, Astra Kupa, Swift Kupa és amatőr-versenysorozatban némi technikai előírásnak és újításnak köszönhetően színvonalas mezőny érkezik. Új bajnoksággal is bővült a szakág. A Hankook Racer Cup pilótái és versenyautóik a körversenyek helyett az idén ralikrosszviadalokon mérkőz­nek meg egymással.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában