A kicsik azonnal birtokba vették

2019.06.11. 13:44

Multifunkcionális Ovi-Sport pályát adtak át Oroson

A legendás sportriporter, Szepesi György hangja csendült fel kedden délelőtt a Tündérkert Keleti Óvoda Élet utcai telephelyén.

Fotó: Sipeki Péter

A kicsit recsegő tudósítás az évszázad meccsét, a 6-3-at idézte, a sokszor hallott gólöröm pedig az egyik meghívott vendég számára különösen szívet melengető érzés lehetett. Az ovi udvarán ugyanis helyet foglalt ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat jobbhátvédjének fia is, aki a résztvevőkkel együtt nézte, ahogy a kis focisták kergetik a labdát. És bár az óvodások góljai nem kerülnek bele a sportévkönyvekbe, annyival jobb helyzetben voltak, mint annak idején az Aranycsapat tagjai, hogy őket miniszoknyás, aranyos pompomlányok is biztatták. Ám az ovis lányok a műsor után alig várták, hogy kényelmesebb viseletre váltsanak, és ez nem is csoda: ők is szerették volna kipróbálni az ünnepség „főszereplőjét”, a multifunkcionális Ovi-Sport pályát. – Az Eszterlánc Északi Óvoda Napsugár tagintézményben és a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kertvárosi Csicsergő tagintézményben is birtokba vehetik a kicsik a pályát, amiből Nyíregyházán immár 14 segíti a gyerekek fejlődését – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, aki úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy a sport és az egészséges életmód minél fiatalabb korban beépüljön a gyerekek mindennapjaiba. – Ennek a sportpályának a segítségével a gyerekek nem csak megismerkedhetnek a labdás csapatsportokkal, de az is kiderül, hogy melyikhez van érzékük, melyikben érhetnek el később komoly eredményeket – az is lehet, hogy közöttük vannak a jövő bajnokai – tette hozzá a polgármester.

– Nyolc évvel ezelőtt Jenő bácsi – Buzánszky Jenő, a szerk. – azért hozta létre az alapítványt, hogy legyen egy olyan országos program, amelynek keretein belül a gyerekek mozgáskultúrája fejleszthető – mondta az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea, aki a kezdeteket is felidézte. – A projekt a labdarúgással kezdődött, majd a kézilabda-, a kosárlabda- és a röplabdaszövetség is felmérte, hogy ez egy nagyszerű kezdeményezés, így ők is csatlakoztak. A kicsik számára kifejlesztett módszertant, amely a mozgáskultúrájukat fejleszti, az óvodapedagógusok egy speciális képzésen sajátították el, és azzal, hogy a megvalósításba bevontuk a helyi sportklubokat, a program teljessé vált – tette hozzá dr. Molnár Andrea, aki a kicsikkel foglalkozó szakembereknek külön is megköszönte a munkát. – Hiába dolgozzuk mi ki a programot és hiába építik meg a kivitelezők, ha nincs, aki nap mint nap kinyitja az ajtaját, semmit sem érünk el. Az óvodapedagógusok foglalkoznak a pályán a gyerekekkel, így nekik is köszönhető, ha a most felnövő nemzedék fitt lesz és egészséges – mondta az elnök, a kicsik pedig azonnal birtokba is vették a pályát. Voltak, aki fociztak, mások a kosárpalánkot tesztelték, de a röplabdaháló felett is repültek a labdák – az ovisok éppen azt tették, ami a program célja: amit csak lehetett, kipróbáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában