Nézz körbe 360 fokban!

2019.11.13. 16:54

360 fokos videó: Capoeira Czanik Balázzsal

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Önkormányzati Testülete egy közös tornára invitálta az érdeklődőket.

Egy nem mindennapi edzésen vehettek részt, akik kedd délután ellátogattak szabolcsi megyeszékhely egyetemének testnevelés tanszékére: a „Mozdulj rá, Nyíregyháza!” című rendezvényen Czanik Balázs személyi edző a capoeira aerobikkal ismerkedhettek a résztvevők.

– Ezt a mozgásformát már kétszázhatvan edző követi hazánkban és külföldön egyaránt – mutatta be Czanik Balázs az aerobik és a brazil küzdősport ötvözetéből általa kifejlesztett sportot. – Előnye, hogy nagyon sokat mozgatjuk a törzsünket, így megerősíti a gerinc mellett futó izmokat, ezzel leveszi a terhelést a gerincről. Különösen ajánlott azoknak, akik hátfájással küzdenek vagy ülő munkát végeznek.

A fintneszguru hozzátette: korra és nemre való tekintet nélkül bárki bátran űzheti a capoeira aerobikot. A torna plusz jótékony hatásaként kiemelte, hogy azoknak is hatékony lehet, akik a derék, a csípő és a fenék környékén lerakódott plusz kilókat szeretnék ledolgozni.

– Egy edzésen akár hétszáz kalóriát is elégetünk, de olyanra is volt példa, hogy az egyórás edzésünk alkalmával ezer kalóriától szabadult meg egyik résztvevőnk – mesélte a személyi edző. – Nagyon sokan azt hiszik, hogy a capoeira egy tánc, de valójában egy küzdősport: annak idején a dél-amerikai rabszolgák fejlesztették ki, és álcázásból táncos elemeket szőttek a mozdulatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában