Nem sokat tettek újévi fogadalmat

2020.01.06. 10:49

Ha valamit utál a szabolcsi ember, akkor az az újévi fogadalom

Arról kérdeztük olvasóinkat, hogy ők tettek-e újévi fogadalmat 2020-ra. Gyanítottuk, hogy sokan marhaságnak gondolják az egészet, de meg sem álmodtuk, hogy ennyien!

A válaszadók elsöprő része, pontosan 80%-a azt felelte: dehogy tettem, nem érdekelnek az ilyen babonák.

Megértjük – az újévi fogadalmak nagy hátránya, hogy ha nem sikerül őket betartani, márpedig többnyire nem sikerül, mert vagy túl magasra tesszük a lécet, vagy egy botlás után máris sutba vágjuk az egészet, csak depresszálja az embert.

Olvasóink 11%-a válaszolta azt, hogy igen, tett, és remélik, sikerül is betartaniuk, nem úgy mint tavaly...

Természetesen, az év ezen szakasza remek alkalom hogy meghatározzuk céljainkat, én minden évben a fogadalmam szerint élek – mondta a válaszadók 6%-a, nekik pedig csak gratulálni tudunk a kitartásukhoz és önfegyelmükhöz.

Hozzájuk számolhatunk még 3%-ot, akik nem osztottak meg azzal kapcsolatban információt, hogy mennyire sikerül, vagy nem sikerül általában betartaniuk ezeket a fogadalmakat, annyit mondtak csak: tettem, hogyne, de hol van az már, napok teltek el szilveszter óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában