madármentés

2020.03.04. 14:29

Akár mi is segíthetünk a tollas betegeken

Még a városi nyüzsgésben is minden nap találkozunk madarakkal, így fontos, hogy a következő generációk is tudják, hogyan óvhatjuk meg a szárnyasokat.

Mit kell tennünk, ha sérült madarat látunk? A látszólag elhagyott fióka emberi segítségre szorul? Milyen hangja van egy erdei fülesbagolynak?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok a kisdiákok, akik meghallgatták dr. Kiss Csaba önkéntes madármentő Tollas betegek című előadását kedden a megyei könyvtárban.

Fontosak a saját élmények

– Mindig igyekszem interaktívan tartani az elő­adásaimat. Sokaknak zavaró lehet, hogy a közönség sorai­ból gyakran közbeszólnak a gyerekek, de szerintem így sokkal inkább a magukénak érezhetik a foglalkozást – árulta el dr. Kiss Csaba.

– Hozzá tudják tenni a saját gondolataikat és élményeiket, így jobban megmaradnak bennük az információk. Az önkéntes madármentő hozzátette: – A szárnyasok mindenkihez közel vannak, azokhoz is, akik egész életükben panelházban élnek: az állatvilágból a madarakkal kerülünk a legtöbbször kapcsolatba – mondta el dr. Kiss Csaba.

– A verebeken és a galambokon kívül még a városban is sokkal több fajt láthatunk, csak esetleg nem ismerjük fel őket.

Részletes beszámolónkat az előadásról március 9-ei számunkban olvashatják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában