képriport

2020.04.04. 10:43

Járják a települést és házhoz viszik a segítséget

Az idősek hálásak azért, hogy nem ­hagyják őket magukra.

Fotó: Dodó Ferenc

A járványügyi veszélyhelyzet bevezetésével hazánk minden településén, így Gávavencsellőn is egyik napról a másikra átalakultak a mindennapok.

Az idősek örülnek a segítségnek

A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, az önkormányzatok pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy a településükön élő nyugdíjasoknak ne kelljen kimozdulniuk otthonról.

Bodnár Flóra, Sváner Fruzsina és Türk Barbara | Fotók: Dodó Ferenc

Gávavencsellőn is gyorsan intézkedtek, a munkába pedig azokat az óvodai dolgozókat is bevonták, akiknek most, amikor a köznevelési és közoktatási intézmények zárva tartanak, felszabadult az idejük.

Posta, bolt, gyógyszertár

Türk Barbara, Sváner Fruzsina és Bodnár Flóra tavaly szeptemberben kezdtek el dolgozni a Csicsergő óvodában: Barbi óvodapedagógusként végzett, Fruzsi gyesről tért vissza, Flóra pedig ­szeptemberben kezdte a főiskolát.

A csekket is befizetik

Járják a települést, és házhoz viszik a segítséget. – Minden 65 év feletti la­kosunknak segítünk, aki erre ebben a helyzetben rászorul – mondta el lapunknak Gégény Gréta igazgatási ügyintéző, és hozzátette: azt tapasztalják, hogy az idősek megértették, a saját érdekükben most otthon kell maradniuk.

Házhoz érkezik a kenyér

– Főként azok a nyugdíjasok fordulnak hozzánk, akiknek a gyerekei messze élnek, vagy nem tudnak mindennap eljönni hozzájuk. Betelefonálnak az önkormányzathoz, és elmondják, miben segíthetünk nekik: azt kérik, hogy vásároljunk be nekik, fizessük be a csekket, töltsük fel a telefonjuk egyenlegét, vagy hozzuk el a gyógyszerüket.

Minden óvintézkedést betartanak

Nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, és hálásak azért, hogy ebben a nem könnyű helyzetben sem maradnak magukra – mondta Gégény Gréta.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában