operatív törzs

2020.05.07. 07:13

Használat előtt fertőtleníteni kell

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elhangzott, házilag lehetőleg 100 százalékos pamutból készítsen mindenki arcvédő maszkot.

– Azért ilyen anyagból, mert ez bírja leginkább a 60 fok feletti mosást vagy a kifőzést – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. – Azt tudjuk, a koronavírus a fizikai hatásokat nem viseli jól, ezért a meleg vizes mosás és a kifőzés során elpusztul.

Ha használtuk például vásárlásnál a maszkot, hazaérve vagy tegyük egy zacskóba, vagy lehetőség szerint azonnal mossuk ki, fertőtlenítsük, és csak így használjuk újra. Éppen ezért jó, ha valaki nem csupán egy maszkot szerez be.

Müller Cecília azt is elmondta, miután vidéken folyamatosan nyitnak ki a játszóterek, ott is fontos az egészségügyi előírások betartása.

Az üzemeltető felelőssége, hogy a játszótereket folyamatosan tisztítsák, a játékokat fertőtlenítsék.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem árt, ha a szülők visznek magukkal fertőtlenítőkendőt, és azokat a játékokat, amiket a gyerekek használnak, az igénybevétel előtt áttörlik. Az is fontos, hogy hazafelé menet a gyerek kezét többször töröljék át, majd hazaérve alaposan mossanak kezet.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, az egészségügyi intézményeket folyamatosan ellátják védőeszközökkel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában