operatív törzs

2020.05.25. 07:10

Kórházak is kaphatnak plazmát

Az operatív törzs szombati tájékoztatóján Lakatos Tibor rendőr ezredes lapunk kérdésére elmondta: a különleges jogrend során bevezetett intézkedések nem befolyásolják, hogy egy rend­őr szabálysértés esetén milyen szankciót alkalmaz.

Fotó: MTI

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hozzá- tette: az intézkedő rendőrök az eset körülményeit értékelik a helyszíni intézkedéskor, és a szabálysértési törvényben adott felhatalmazás alapján döntik el, hogy helyszíni bírságot alkalmaznak, vagy feljelentést tesznek.

A döntés függ a szabálysértés módjától, illetve attól, hogy elkövetője korábban követett-e már el hasonló vagy ugyanilyen szabálysértést, természetesen ez esetben súlyosabb szankcióra kell számítania.

Kísérleti terápia

A vasárnapi tájékoztatón dr. Vályi-Nagy István, a Dél-­Pesti Centrumkórház főigazgató főorvosa elmondta: a vérplazmás kezelés egy kísérleti terápia, melyet klinikai vizsgálat keretében alkalmaznak, ezért azoknak a vidéki kórházaknak, melyek be akarnak lépni a vizsgálatba, alá kell írniuk egy konzorciumi szerződést, és ezután biztosítják számukra a plazmakészítményeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában