Elsősegélynyújtás

2020.05.13. 10:58

Online készülnek a megmérettetésre

Hét éve működik elsősegélynyújtó szakkör a Magyar Vöröskereszt Bázisiskolájában, a Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A tanulók online készülnek a következő megmérettetésre.

A Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában minden diák és pedagógus elkötelezettje a vöröskereszt eszméinek.

2013-tól működtetünk iskolánkban egészségmegőrző, elsősegélynyújtó szakkört. Ennek keretében készülnek tanulóink a területi, megyei és országos versenyekre. Már 5 éve veszünk részt aktívan ezeken az eseményeken.

Eddig négy alkalommal jutottak be tanulóink Országos Elsősegély-ismereti verseny döntőjébe, amit évről-évre Budapesten rendeztek meg. Volt olyan év, hogy az induló csapatok száma elérte a százat, így jó érzés volt, hogy az ország legjobb életmentőivel mérhettük össze tudásunkat. Dobogós helyezést nem értünk ugyan el, de az első tíz között végezni is nagy dicsőség. Büszkék vagyunk a csapatainkra, akik nemcsak iskolánkat, hanem megyénket is képviselték. A versenyen elért sikereinkkel öregbítettük iskolánk és településünk hírnevét.

A 2019/2020-as tanévben a Vércseppecskék csapata: a 6. helyen végzett (a koronavírus járvány miatt a budapesti döntő elmaradt).

A csapattagok: Gorzsás Emma Málna 6. b, Tóth Csongor 6. b, Gulyás Janka 6. b osztályos tanulók.

Vércseppek csapata: 5. helyről került a budapesti döntőbe, amelyet a tervek szerint szeptember 19.-én rendeznek meg. A csapattagok: Porkoláb Anna Petra 8. b, Kiss Mirella 8. a és Györgyovics Kristóf 8. a osztályos tanulók.

A digitális tanrendre való átállás óta a szakkör sem hagyta abba működését, az iskolai vöröskeresztes feladatokat, a szakköri munkát, a versenyre való felkészítést, Királyné Réthi Julianna tanítónő továbbra is ellátja.

- Oláh Károly, mb. intézményvezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában