Sokan várták a kontaktórákat

2020.06.12. 20:00

Nyithatnak a nyelviskolák is

Szigorú óvintézkedések mellett, de ismét lehet kontaktnyelvórákat tartani.

A kontaktórákon könnyebben megy a tanulás

Forrás: KM-archív

A vírushelyzet enyhülésével már a nyelviskolák is megnyithatták kapuikat a tanulók előtt, de mivel a veszély még nem múlt el teljesen, csak a szigorú higiénés szabályok betartása mellett veheti kezdetét a munka. Az újrainduló képzésekről nyelv­iskolákat kérdeztünk. Tálas Andrea, a Big Ben Nyelviskola vezetője elárulta, a közösségi terekben kérik a maszk viselését az ott tartózkodóktól, s az óvintézkedések miatt nagyobb csoportokat sem indítanak.

– A másfél méteres védőtávolságot is tartani kell, a várótermekben úgy helyeztük el a székeket, hogy a távolság tartható legyen. A tanárok folyamatosan szellőztetik a termeket, az órák végén antibakteriális kendővel végigtörlik a kilincseket, az asztalokat és a székeket, továbbá kézfertőtlenítőket is kihelyeztünk – ismertette az óvintézkedéseket a nyelviskola vezetője.

Sokan várták a kontaktórákat

Tálas Andreától megtudtuk, az utolsó nyelvvizsgákat május végén a szokott módon, de az óvintézkedések maximális betartásával rendezték meg. Márciustól a csoportjaik átálltak az online oktatásra a vírushelyzet miatt, de a tanulók már nagyon várják, hogy ismét visszatérhessenek a kontaktórákhoz. – Folyamatosan egyeztetünk a csoportjainkkal, hogy mikor jöhetnek be az órákra, az új órarend is hamarosan elkészül. A céges csoportjaink óvatosabbak, néhányan teljesen leálltak a nyelvoktatással, de páran már jelezték, hogy újra részt vennének az órákon. Vannak olyan céges csoportjaink, akik átálltak az online oktatásra, s kérésükre digitálisan folytatódik a nyelvoktatás a biztonság miatt. Számos tanulónk elégedett volt a digitális oktatással, páran a kontaktórák indulása ellenére is az online térben folytatják a tanulmányaikat – avatott be az újrainduló munka részleteibe Tálas Andrea, aki azt is elárulta, nyáron szuperintenzív képzésekkel is várják a tanulókat.

– A tanulóink jelentős része az online oktatást választotta a veszélyhelyzet kirobbanása után, és sokan a jövőben is otthonról szeretnének tanulni – ezt már Sietőné Tarr Katalin, a Katedra Nyelviskola vezetője mondta el lapunknak, s hozzátette, néhány kollégájuk veszélyeztetett korban van, így ők továbbra is online oktatják a tanítványaikat.

– A szükséges eszközöket biztosítottuk a tanárainknak, így viszonylag könnyen ment az átállás. Sokan azonban arra vártak, hogy végre elinduljanak a kontaktórák, mert nem akarták a digitális oktatást választani – tudtuk meg Sietőné Tarr Katalintól.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában