Sulipakk

2020.08.26. 14:15

Ahol örülnek, hogy nehezebb az iskolatáska

Közel százhetven rászoruló család kapott adományokat a Baptista Szeretetszolgálattól hétfőn.

Forrás: Baptista Szeretetszolgálat

– Elsős gyerekeknek vittünk Sulipakkot: egy-egy tornazsákot kaptak, melyet megpakoltunk olyan eszközökkel, amik elengedhetetlenek az iskolakezdéshez, és amiket így nem kell a szülőknek megvásárolniuk. Füzeteket, ceruzákat, gyurmát többek között. Emellett a szülők tartósélelmiszer-adományt kaptak: például olaj, rizs, liszt és száraztészta is helyet kapott a csomagban – mondta el lapunknak dr. Heidl Beáta, a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ intézményvezetője.

– Mindent nem tudtunk berakni a Sulipakkba, ami szükséges az iskolakezdéshez, még sok mindent meg kell vásárolni a családoknak, így arra gondoltunk, hogy az élelmiszerekkel csökkenthetjük a rászorulók anyagi terheit, és jobban át tudják csoportosítani a költségeiket.

Országos kezdeményezés

A hétfői adományosztás során Nyírcsászáriban tizennégy, Nagyecseden pedig negyvennégy gyerek kapott Sulipakkot, illetve Nyírcsászáriban összesen 169 élelmiszercsomagot osztottak szét.

– A cipősdoboz-akciónkról már biztosan sokan hallottak: karácsony környékén az adományozók összeállított csomagjait a szeretetszolgálat koordinálásával megkapják a rászoruló családok. Innen jött az ötlet, hogy az iskolakezdéshez kötődve is szervezzünk egy hasonló kezdeményezést – tette hozzá dr. Heidl Beáta.

– Tavaly országosan ezer Sulipakkot juttattunk el a gyerekekhez, az idén az a célunk, hogy kétezer kis elsős iskolakezdését segítsük.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában