Nyíregyháza

2020.09.11. 15:24

Nyíregyházán indították a napot Balázsék

Az egész ország hallgathatta a szabolcsi megyeszékhelyről jelentkező adást.

Fotó: Dodó Ferenc

Már korán reggel sokan összegyűltek a Kossuth téren, hogy személyesen is találkozhassanak a Rádió 1 népszerű reggeli műsorának házigazdáival, Sebestyén Balázzsal, Rákóczi Ferenccel és Vadon Janival csütörtökön.

– Nyíregyházára már régóta visszajárunk, és egy nagyon jó fej közönséggel találkozhattunk. Nem keveset utaztunk, hiszen egy igazi országjárás közepén vagyunk: tegnap Szegeden indítottuk a napot, onnan érkeztünk – mesélte lapunknak Vadon Jani.

– Nagyon szép a város, és külön örülök neki, hogy nagyon sok kerékpárost láttam. Régóta rajta van a bakancslistámon, hogy megjárom bringával a Nyíregyházát és Tokajt összekötő kerékpárutat, el is hoztam magammal a biciklimet. Sajnos, nem jutott rá időm, hogy megvalósítsam ezt a tervet, de nem baj, mert legalább még egy okom van, hogy visszatérjek.

Rokoni szálak

– Én már Budapesten születtem, de édesapám nyíradonyi, így több gyermekkori élményem is kötődik a megyéhez. Emlékszem, amikor ültünk a Moszkvicsunkban, és a nagyon hosszú, fárasztó utazás után megérkeztünk a rokonokhoz, például egy-egy esküvőre – tette hozzá a műsorvezető.

– Sajnos, annak idején keveset nyaralhattam a Nyírségben, többször voltunk a hozzánk közelebbi Tápióságban, édesanyám rokonainál, mert a szüleim nagyon sokat dolgoztak, és csak ritkán volt időnk a hosszabb utazásokra – de amikor erre jártunk, mindig nagyon jól éreztük magunkat.

Vadon Jani arról is mesélt, hogy legutóbb egy kellemes kirándulás alkalmával járt a megyében: Nyírbátorba látogatott, ahol megnézte a város híres templomait és várkastélyát, és azt tapasztalta, hogy rengeteget szépült a település.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában