Nyíregyháza

2020.10.11. 16:17

Útjavítási munkálatok kezdődtek Nyíregyházán – Mutatjuk a helyszíneket!

Idén is folytatódik a meleg aszfaltos, nagy felületű útjavítás a megyeszékhelyen.

Fotó: Ungi Lajos

A munkálatok hétfőn kezdődtek, tizenhét utcát érintenek és november 10-én érnek véget. A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze.

Először Jósavárosban, a Korányi Frigyes közben, valamint a Lengyel utcában kezdődött meg a nagy felületű útjavítási projekt. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is több utcában újítják fel az elöregedett, rossz minőségű aszfaltburkolatokat. a tervek szerint 2000 tonna meleg aszfalt felhasználásával, közel 20 000 négyzetméteren. A munkálatokat idén is a NYÍRVV Nonprofit Kft. alvállalkozója végzi, a beruházás nettó 130 millió forintba kerül és önkormányzati forrásból valósul meg.

Egy adott útszakaszon több napig is eltart

A munkálatok során felmarják a meglévő aszfaltburkolatot, ezután az adott útszakaszon lévő közműaknák szintbe helyezésére kerül sor, végül az új aszfalt kopóréteg kiépítése valósul meg. Egy adott útszakasz felújítása néhány napot is igénybe vehet.

Az útfelújítás a következő helyszíneket érinti:

Korányi köz, Lengyel utca, Csaló köz, Muskotály utca, Sugár utca, Csősz utca, Izabella utca, Árpád utca, Árok utca, Cimbalom utca, Munkás u. -, Torok u., Fészek utca,

Írisz utca, Kőris utca, Molnár utca, Szőlő utca, Tas utca

Forrás: nyiregyhaza.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában