Példátlan összefogás

2020.11.24. 09:29

Összefogtak a hazai rádiók, hogy segítsenek

A Helyi Rádiók Országos Egyesületének összes tagja csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amely a kórházban ápolt gyermekeknek szeretné megkönnyíteni a kapcsolattartást a szeretteikkel a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

A nyíregyházi Best FM is csatlakozott az akcióhoz

Forrás: BEST FM

A kezdeményezés megyénket is érinti: többek között a Rádió 1 regionális stábja és a Best FM is részt vesz a karitatív programban.

Példátlan összefogás

– Mindig is fontosnak tartottuk a hasonló jótékonysági kezdeményezéseket, így mi is csatlakoztunk ehhez az összefogáshoz – mondta el lapunknak Szakács Tibor, a Best FM ügyvezetője. – A jelenlegi járványügyi helyzetben a kórházban kezelt gyerekek sokszor nem tudják tartani a kapcsolatot a családtagjaikkal és a barátaikkal, ezért létrehoztunk egy olyan hatalmas akciót, amelyre Magyarország történetében még nem volt példa: országszerte hatvanhat rádió fog össze egy közös célért, és megszólítjuk azokat a hallgatókat, akiket mindennap elérünk és szórakoztatunk. A kampány során befolyt összeget a kórházak okoseszközök beszerzésére és mobilinternetre fordíthatják.

Szakács Tibor hozzátette: a kezdeményezés azért is fontos, mert nem minden gyereknek van mobiltelefonja vagy tabletje, így pedig a gyógykezelés alatt teljesen elszakadhatnak szeretteiktől. A gyűjtéshez nem csak a hallgatóktól várnak segítséget, a rádiók is hozzáteszik a részüket: például a nyíregyházi szerkesztőségek az évzáró ünnepségeik költségével járulnak hozzá a kórházak támogatásához.

– Az akcióban az Ökumenikus Segélyszervezet a partnerünk, így aki szeretné segíteni a kezdeményezést, a segelyszervezet.hu/radio weboldalon keresztül teheti meg – emelte ki Szakács Tibor és hozzátette: mindössze néhány kattintással megoldható az utalás, a részt vevő rádiók pedig minden órában felhívják erre a hallgatók figyelmét.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában