Időkapszula

2021.01.09. 11:30

„Küldemény” a kemencében: a jövő emberének üzent Szorgalmatoson

Mozgalmasan telt az elmúlt év utolsó hónapja Szorgalmatoson.

KM

Ebédidőben az Aracs-legelőn

Forrás: M. Magyar László

Időben megérkezett a településre a szociális tűzifa, amit az önkormányzat megigényelt. A Nyírerdő Zrt. szállította le a szükséges mennyiséget, ami 69 családnak segít(ett) a hideg napokon. A családok 2,5 köbméter fát pakolhattak be a kamrába, ez a mennyiség egy köbméterrel több volt, mint a tavalyi esztendőben.

Finom volt, és puha

A községi piactéren található egy kemence, ami a közösségi élet erősítését hivatott szolgálni. Mivel nem működött tökéletesen, Szabó László helybeli kőműves újrarakta, s ahogy elkészült vele, ki is próbálta. Édesanyja, a 92 esztendős Juliska néni dagasztotta a tésztát, amiből készült kifli, kenyér és kenyérlángos. Akik megkóstolták, áradoztak a házias péktermékek finomságáról. Úgy fogalmaztak, hogy a kemencében sült sok ínyencség nemcsak finom volt, de olyan puha is, mint a vatta. Mint Fülöp Adrián polgármester lapunknak elmondta, a mesterember egy időkapszulát is elrejtett a kemencében az utókornak, de hogy miket is tett bele, nem árulta el, csak annyit mondott: majd kiderül valamikor a jövőben.

A Start mezőgazdasági közfoglalkoztatási program keretében juhokat is tart a szorgalmatosi önkormányzat. A fő cél a tenyésztés, mert most még bizony kicsi a nyáj.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában