Nagyszekeres

2021.03.01. 15:24

Megújul a művelődési ház

Nagyszekeresen is várják az emberek, hogy újra találkozhassanak a rendezvényeken.

VNA

Karácsony Sándor | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

– Rendkívüli évünk volt a koronavírus miatt, de szerencsére elmondhatjuk, jól vettük az akadályokat. Azokat, akik megbetegedtek, a közmunkásaink bevonásával segítettük a bevásárlás, valamint a gyógyszerek felíratásának és kiváltásának intézésével – mondta el Karácsony Sándor, Nagyszekeres polgármestere.

Karácsony Sándor | Fotó: Dodó Ferenc

– A szokásos rendezvényeinket nekünk is el kellett halasztanunk, így elmaradt a nőnap, a gyermeknap, a falunap és az időseket megcélzó eseményeink, de reméljük, hogy hamarosan visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, és bepótolhatjuk az együtt töltött időt.

Az élet a járványhelyzet alatt sem állt meg a községben: elkezdték a művelődési ház renoválását a Magyar Falu Programnak köszönhetően, a beruházáson több lépcsőben dolgoznak. Első körben tizenötmillió forintból a villamosság, a fűtés és a vizesblokkok korszerűsítését oldották meg, következő lépésként a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a belső burkolatok megújítását, végül a tető javítását és az akadálymentesítést tervezik. A megújulásra nagy szükség volt, hiszen a hatszáz lelkes település lakóinak közösségi élete a művelődési házhoz kötődik.

Karácsony Sándor kérdésünkre elmondta: a nagyszekeresi lakosok nagyon várják már, hogy végre kimozdulhassanak, és megtarthassák a hagyományos rendezvényeiket.

Pluszszabályokat vezettek be

– Tavaly a közmunkaprogramunk is folytatódott, melyben főleg zöldségeket termeltünk, amiket a saját hűtőberendezéseinkben tárolunk, és a saját konyhánkban használunk fel az iskolai, az óvodai és a szociális étkeztetésben – tette hozzá a polgármester.

– A vírushelyzet miatt itt is pluszszabályokat kellett bevezetnünk, például a nyári, szünidei melegétel-igénylések során meg kellett oldanunk az ételhordók beszedését és fertőtlenítését, valamint az ételek kihordását, hogy elkerüljük a csoportosulásokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában