Pap

2021.03.19. 16:58

Saját alapanyag, helyi termék

Fűszerpaprikát, savanyú uborkát, vegyes vágottat és barackbefőttet is készítenek Papon.

MI

Kántor Tamás | Fotó: Sipeki Péter

Az előző esztendő Pap községben is nehéz volt a koronavírus miatt, és a település tartozása sem könnyítette meg az önkormányzat helyzetét. Kántor Tamás polgármester lapunknak elmondta, új vezetőként mindez hatalmas kihívás volt számára, de kitartó munkával a tartozás nagy részét sikerült lefaragni.

Kántor Tamás | Fotó: Sipeki Péter

– A fertőzés megfékezése érdekében folyamatosan fertőtlenítettük a közterületeket, maszkot varrtunk, eldobható edényeket is beszereztünk, hogy biztonságosabbá tegyük a közétkeztetést – részletezte az óvintézkedéseket a polgármester.

A tavalyi fejlesztésekről elmondta, a Magyar Falu Programban egy régi ingatlanra nyertek pályázatot.

– A Pap központjában álló épület a nyugdíjasklubnak adhat helyet a jövőben, és egy kisebb múzeumot is kialakítanánk benne, hiszen az előző tulajdonosok rengeteg régi relikviát hagytak ott, melyeknek muzeális értékük van. Az antik bútorok, háztartási eszközök sokak érdeklődését felkeltik, és a nyugdíjasklub több tagja is gyűjti e tárgyakat. Az épület kertjét is hasznosítani fogjuk, az ott megtermelt növényeket közcélra fordítjuk majd – tudtuk meg Kántor Tamástól, aki a közfoglalkoztatásban elért eredményekről is mesélt.

Helyben van a szakértelem

– E téren szép eredményeink vannak, ugyanis fűszerpaprikát állítunk elő, amire a piac is felfigyelt, több kereskedő, vendéglátós vásárolt már belőle. A terméket teljes egészében mi gyártjuk: a magunk termelte paprikából a mi üzemünkben készül, és az értékesítés mellett a település konyhája is ezt használja. A paprika mellett savanyú uborkát, vegyes vágottat és barackbefőttet is készítünk, a jövőben pedig a lecsó készítésébe is belevágnánk.

– Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a programban a szakértelem adott, és a hozzávalókat sem kell külső forrásból beszerezni. A településen önerőből járdák újultak meg, külterületi utakat, sárrázókat alakítottunk ki, és elindult a tanyagondnoki szolgálat is – összegezte az előző esztendőt Kántor Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában