Digitális Közösségi Alkotóműhely

2021.06.25. 12:14

Innovatív tábor a jövő szakembereinek

Az iskolások olyan jövőbe mutató programokon vettek részt, mint a lézervágás vagy a 3D nyomtatás.

Fotó: Dodó Ferenc

Szikrázó napsütés, gyerekzsivaj és kreatív alkotómunka – ottjártunkkor e szavakkal lehetett jellemezni a Nyíregyházi Szakképzési Centrum nyári táborát, melynek keretében az általános iskolások olyan szakmákkal ismerkedhettek meg, melyeket a centrum iskoláiban sajátíthatnak el a fiatalok.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett táborban előtérbe került a kreativitás, a kitartás és a koncentráció is, ugyanis a gyerekek olyan jövőbe mutató programokon vehettek részt a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, mint a saját építésű robotok programozása vagy éppen a 3D nyomtatás. A tábor érdekes foglalkozásai mellett pénteken adták át a szakképzési centrum kreatív pályázatának díjait is.

Fotó: Dodó Ferenc

A pályaművekben a gyerekek képregényszerűen mutatták be a kedvenc elfoglaltságaikat, tantárgyaikat, valamint azt, hogy felnőttként milyen szakmát választanának. Az alkotásokat rajzolva, illetve a Storyboard program segítségével készíthették el. Az első díjat Hernáczki Noel nyerte, második helyen Bodnár Dóra végzett, a harmadik helyezésért járó elismerést pedig Kovács Hanna vehette át. A kiemelkedő munkájukért díjazták a negyedik és ötödik helyezetteket is Sajtos Sára és Megyesi Sára személyében.

További részletek a Kelet-Magyarország szombati számában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában