Rakamaz

2021.07.09. 14:13

Megújult a rakamazi egészségház (fotók)

A központi ügyelet és a fogászat a város, valamint Tiszanagyfalu és Timár lakosságát látja el.

KO

Fotó: DODO FERENC

– Felértékelődött az egészség egyéni és közösségi szinten is, a koronavírus- járvány harmadik hullámát magunk mögött hagyva immár látjuk, mennyire fontos a komfortos és korszerű körülmények megteremtése az egészségügyben, ezért egy-egy település infrastrukturális fejlesztései között is kiemelt helyen állnak az alapellátást nyújtó intézmények korszerűsítései – hangzott el pénteken Rakamazon, ahol megújult a város egészségháza.

A komplexumban működnek többek között a háziorvosi praxisok – Rakamazon három körzet van –, a több települést ellátó orvosi ügyelet, a fogászati rendelő és a védőnői szolgálat. Mint azt Bodnár László, a város polgármestere az átadási ünnepségen felidézte, a 23 évvel ezelőtt átadott intézmény a város központi szerepét erősíti a térségben.

 

– Romlott az épület állaga, a Magyar Falu Programban pályáztunk a felújítására. Az elnyert 40 millió forintos támogatással új homlokzati szigetelést és festést kapott az épület, kicseréltük a nyílászárókat, az üvegeket, a padlás födémszerkezetét, rámpát szereltünk fel, akadálymentes parkolókat alakítottunk ki az épület mellett. Az önkormányzat saját erőt is hozzátett a támogatáshoz, 5 millió forintot költöttünk a belső festésre, fedett babakocsi-tárolót építettünk és parkosítottunk is – sorolta a polgármester, majd pedig sok erőt kívánt a gyógyításhoz az egészségház minden dolgozójának.

Az ünnepélyes átadáson Román István megyei kormánymegbízott arról beszélt, az egészségügyben és az államigazgatásban dolgozók, valamint a lakosság példás összefogásának köszönhetően európai szinten elsőként nyithatott Magyarország, az oltásokkal rendben haladtunk, mindezért köszönetét fejezte ki a térség háziorvosainak. Ugyanakkor kiemelte, a virológusok arra figyelmeztetnek minket, hogy a pandémiának nincs még vége, mindenkit – aki még nem vette fel a védőoltást – arra biztatnak, hogy éljen a lehetőséggel. Az egészségügyi projektekről elmondta:

– Az elmúlt időszakban 50 milliárd forint értékű fejlesztési pénz jutott egészségügyre a megyében, a kórházfejlesztések mellett az alapellátásban a százat is megközelíti azoknak az intézményeknek a száma, amelyeket korszerűsítettek az elmúlt években.

– Az egészségügyi rendszer kibírta a rá rótt terhelést, becsülettel helyt állt a járvány alatt. Az embereknek töretlen a bizalmuk az orvosok, a mentősök iránt – erről már dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő beszélt, aki szintén kiemelte az orvosok a járvány kezelésében nyújtott munkáját.

Lapunk megkérdezte dr. Csorbák Tamást, aki az egyik háziorvosi vegyes praxist viszi Rakamazon. A doktortól megtudtuk, a munka nem állt meg a rendelőkben, folyamatosan oltanak.

– Nyár van, de megállás nincs, ma is 12 felnőttet várok Pfizer-oltásra, de most már a 16 éven felüliek és a 12 éven felüli gyerekek szülei is kérik a vakcinát, őket a kórházi oltópontra kell irányítanunk. Nagyon reméljük, hogy tovább tudjuk növelni a beoltottak számát, annak pedig külön örülünk, hogy eddig egyetlen páciensünknek sem volt semmilyen panasza oltás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában