Tiszavasvári

2021.12.22. 07:00

Három évtized van már a tiszavasvári vállalkozás mögött

Gyógyszeripari berendezéseket készítenek Ázsiától Amerikáig.

KM

A cég alapítói és tulajdonosai: Nagy Bálint és felesége, Modern gyártósoron készülnek a gyógyszeripari berendezések

Fotó: Quick 2000 Kft. archívuma

Nemcsak az emberek emlékeznek meg a születésnapjukról, hanem a cégek is. Ahogy egy-egy évfordulón számot vetünk addigi életünkről, úgy a vállalkozások is értékelik a mögöttük hagyott esztendőket, mérlegre teszik az elért eredményeiket, az adott településen betöltött szerepüket. Különösen fontos a múlt felidézése, ha ráadásul több száz család megélhetését segíti elő a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként egy-egy üzem. 

 

Új kihívások, lehetőségek 
 

Az idén decemberben ünnepli megalapításának harmincadik évfordulóját a Tiszavasváriban működő Quick 2000 Kft., amelynek egyik alapítója és meghatározó alakja a jelenlegi tulajdonos, Nagy Bálint. A cég ügyvezetője frissen végzett mérnökként 1984-ben kezdett el dolgozni az Alkaloida Vegyészeti Gyárban, s hamarosan a beruházási főosztály tervező csoportjának lett a vezetője. Az évek során itt tanulta meg igazán a szakmát, itt szerzett tapasztalatokat gyógyszeripari üzemek, berendezések tervezésével, szervezésével, kivitelezésével kapcsolatban. A pályakezdő szakember 1985-ben megismerkedett feleségével, Kató Évával, akivel hamarosan összeházasodtak és családot alapítottak. Lakásépítésbe kezdtek és 1991 közepére harmadik gyermekük is megszületett. 

A rendszerváltozás idejét élték akkoriban a magyar emberek, a megváltozott gazdasági folyamatok új kihívásokat, lehetőségeket jelentettek hazánk polgárai számára. Sok emberhez hasonlóan vállalkozás létrehozásáról álmodott a Nagy házaspár is. Az álmot hamarosan tett követte: két rokonnal, D. Nagy Istvánnal és Bur Bélával közösen megalapították a Quick 2000 Kft.-t, ami az évek során a házaspár „negyedik gyermeke” lett. 

 

Generációváltás a vezetésben 

 

A vállalkozás fő tevékenysége gyógyszeripari berendezések tervezése és gyártása lett, egyre gyakrabban dolgoztak a hazai gyógyszergyárak mellett külföldi megrendelésre is Ázsiától Amerikáig. Újabb sikert jelentett, amikor a termékpalettán szereplő gyógyszeripari gépekre „Quick Solutions” néven EU-s védjegyet regisztrálhatott a napjainkban 120 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás. 

– Az elmúlt harminc évre visszaemlékezve rengeteg dolog jut eszembe. A három évtized nagyon sok idő: egy emberöltő, a fél életem. Felnőttek a gyerekeink, már négy unokánk is van – és ez idő alatt családi vállalkozásunk folyamatos növekedéssel térségünk egyik legnagyobb foglalkoztatójává, országosan ismert középvállalattá fejlődött – összegezte a három évtizedet Nagy Bálint tulajdonos. – Nagyon sok eredményt értünk el, gyártmányaink magas minőségi színvonalat képviselnek, a legnagyobb gyógyszergyáraknak lettünk kiemelt beszállítói. Minden elvégzett munka, minden legyártott berendezés óriási sikerélményt jelentett, de természetesen ezek az eredmények nem maguktól jöttek: rengeteg munka, küzdelem, álmatlan éjszaka volt mögötte. A fejlődéshez és a versenyben maradáshoz mindig a legjobb megoldásokat keresve a folyamatos tanulást, a korszerűbb és hatékonyabb technológiák alkalmazását választottuk. 

A cég alapítói és tulajdonosai: Nagy Bálint és felesége
Forrás: QUICK 2000 KFT. ARCHÍVUMA

– A nyugdíjas korunkhoz közeledve a hazai első generációs vállalkozókhoz hasonlóan nekünk is döntenünk kellett a kft. jövőjével kapcsolatban, hiszen akár akarjuk, akár nem, elkerülhetetlen a generációváltás. Mi nagyobbik lányunk férje, Munkácsi Miklós személyében találtuk meg azt a megfelelő szakembert, aki garanciát jelent a cég munkájának és fejlesztésének töretlen folytatására. Bár a cég hivatalos születésnapja december 18-án van, egy nappal korábban rendeztünk a kollégáinkkal egy kis ünnepséget, amelyen felidéztük az elmúlt harminc évet a kezdetektől napjainkig – tette hozzá a cég vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában