Videóval

2023.01.12. 15:10

Mi történt a Kelet-Ukrajnából Nyíregyházára menekített oroszlánnal?

Melitopolból érkezett az akkor néhány hetes kölyök.

A jelenleg 30 hetes állatot a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek. Az akkor 9 hetes kölyköt egy ungvári állatvédő család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás, így megkeresték a Nyíregyházi Állatparkot - idézi fel legújabb híradásában Révészné Petró Zsuzsa, az intézmény osztályvezetője.

A park munkatársai a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, majd az állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után az egyik -nagymacskanevelésben tapasztalt - állatgondozó otthonába került néhány hétre.

A kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt, azután fokozatosan átszoktatták a szilárd takarmányra. Amint stabilan evett, visszakerült az állatparkba, és megkezdték a visszavadítását is a karanténépületben. Itt már nem emberi segítséget kértek: a Miskolci Állatkertben született kisoroszlánok egyike lett a társa, így hamarosan a Sóstó Zoo oroszlánfalkájának teljes jogú tagja lehet mindkét fiatal nőstény - tájékoztatott Révészné Petró Zsuzsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában