Nyíregyháza

2023.02.21. 10:26

Összeült az ötletek és észrevételek fóruma

A városi diákparlament lehetőséget teremt a fiataloknak, hogy megoszthassák ötleteiket a város vezetésével.

Fotó: Gazdag Mihály

Immár hatodik alkalommal rendezték meg kedden Nyíregyházán a városi diákparlamentet, melynek célja, hogy a megyeszékhely diáksága felszólalhasson, és megoszthassa észrevételeit, ötleteit a város vezetésével.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a rendezvényen elmondta, a diákparlamenti ülések kifejezik, mennyire fontos a város vezetésének a fiatal generáció véleménye.

– Nem mindegy, hogyan érzi magát az ifjúság abban a városban, amelyben felnő és tanul. Az embereknek vannak vágyaik, némelyiket már tizenévesen szeretne megvalósítani, legyen szó a tanuláshoz, vagy éppen a kikapcsolódáshoz társuló tervekről. A megfelelő iskolán kívüli lehetőségek és környezet megteremtése részben az önkormányzat feladata, és kíváncsian várjuk mindehhez a javaslatokat – tudatta az alpolgármester.

Dr. Ulrich Attila arra kérte a diákszekciókat, hogy olyan ötletekkel forduljanak az önkormányzatokhoz, melyek megvalósíthatóak.

– A városban rendkívül sok fiatal tehetség él és tanul, és nem csupán a gimnáziumokban, hanem a szakképző intézményekben is. A különféle hivatások képviselői és majdani képviselői kockáról kockára építik a társadalmat, és mindenkire szükség van. Egy városnak az az egészséges, ha ezek egyensúlyban vannak, s a tehetségek helyben maradnak. Ez egy kiemelten fontos feladat, hiszen az ifjúság vágyai és álmai akár messzire is vihetik őket Nyíregyházától. Mi azonban keményen dolgozunk azon, hogy helyben legyenek olyan munkahelyeket, melyek stabil megélhetést biztosítanak a fiataloknak, érdemes legyen a megyeszékhelyen maradni, családot alapítani, a jövőt tervezni. Ez egy hosszú és fáradtságos folyamat, de szeretnénk, ha a fiataljaink visszatérnének, vagy el sem mennének tőlünk – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila, hozzátéve: a megyeszékhely testvérvárosa, Iserlohn már többször írt nemzetközi rajzpályázatot, melyen időről időre diadalmaskodnak a nyíregyházi diákok, bizonyítva a tehetségüket.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában