Nyíregyháza

2023.04.06. 20:00

A világ legjobbjai között bizonyíthatnak

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium két csapata is bejutott a RoboCup 2023 Junior nemzetközi robotépítő verseny döntőjébe. Mindkettő a gyors építésű menekítő robot ligában (Rapidly Manufactured Robot Challenge – RMRC). A minősítő versenyen kívüli kategóriákban, TDM-pályázatuk alapján kaptak meghívást az RCJ 2023 világverseny RMRC-ligába a széchenyis diákok.

A csapatok mentora Bakti András Tamás, aki a robotépítő szakkörein készíti fel a tanulókat a versenyekre. Lapunknak elmondta, hogy az RMRC kis méretű robotok gyors és alacsony költségű fejlesztését ösztönzi olyan problémák megoldására, mint a durva terepen vezetés, környezetelemzés, tárgyak begyűjtése és szállítása, hogy az alkalmazók biztonságosabban és hatékonyabban hajthassanak végre veszélyes küldetéseket. Erre a törökországi földrengések miatt még nagyobb figyelem jut, ugyanis ilyen körülmények között kiválóan alkalmazhatóak ezek a menekítő robotok.
A verseny döntője Franciaországban, Bordeaux-ban lesz július 4–10. között. A magas költségek miatt a versenyzők keresik azokat a szponzorokat, akik látnak fantáziát a 2 csapat támogatásában, és segíteni tudják, hogy a 8 robotépítő és a kísérő tanár ott lehessen a világ legjobb robot­építői között. 

KM

Kókány Corporations: Vadász Zsolt, Mester Máté, Tran Duy Dat, Kiss Gábor (11. d), a Magyar Ifjúsági Robot Kupát is megnyerték Nyíregyházán

Széchenyi Robotics: Vass Dávid, Csabai Marcell, Joó Szabolcs, Máté Kevin Krisztofer (9. c)
 

Fotó: iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában