Nyírbátor

2023.04.29. 14:18

Öt évtizede kapták vissza a városi rangot

Nyírbátor büszke lehet az elődök munkájára és eredményeire.

Második várossá válásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a nyírbátori önkormányzat szombaton a helyi kulturális központ színháztermében. A vendégeket először Seszták Oszkár köszöntötte. A vármegyei közgyűlés elnöke szerint a múltra büszkének kell lenni, de közben a jövőre is gondolni kell, és Nyírbátor vezetése mindig is ebben szellemben dolgozott.

 

– A vármegyei önkormányzat azon fáradozik, hogy élhetőbbé, szebbé tegyék a vármegyei településeit, így van ez Nyírbátor esetében is. Boldog születésnapot Nyírbátor! – zárta beszédét Seszták Oszkár.

Az ünnepségre meghívást kapott a térség országgyűlési képviselője is. Dr. Simon Miklós méltatta a nyírbátori emberek elmúlt évtizedekben végzett munkáját, aminek köszönhetően a település most a térség egyik meghatározó tényezője.

– Ma büszkén emlékezhetünk az elődök munkájára, a város eredményeire – emelte ki az országgyűlési képviselő.

– 1973. április 29-én kapta vissza Nyírbátor a városi rangot – kezdte Máté Antal. Nyírbátor polgármestere felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy a település már a tizennegyedik században város volt, ám a 19. század végi közigazgatási átszervezéskor elveszítette ezt a rangját, amit éppen ötven esztendeje, 1973-ban szerzett csak vissza – emlékeztetett a városvezető. Máté Antal hozzátette, az elmúlt évtizedekben a település rengeteget fejlődött, mind a gazdaság, mind pedig a kultúra területen, de a fejlődés mozgatórugói mindig is a nyírbátori emberek voltak, legyen szó a tanárokról, az orvosokról, a művészekről vagy a sportolókról.

– Szeretnénk tovább fejlődni úgy, hogy közben a gyökereinket sohasem feledjük – emelte ki Nyírbátor polgármestere, Máté Antal a szombati ünnepségen. 

TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában