Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.04.26. 11:36

Vármegyei versenyzők a Szakma Sztár Fesztiválon

Hét vármegyei fiatal teszi próbára a tudását a fővárosi rendezvényen.

Forrás: Marton Koncz

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idén négyszáz általános és középiskolás diákot utaztatott Budapestre a XVI. Szakma Sztár Fesztiválra – tudtuk meg a szervezet főtitkárától.

Fotó: BARTHA ENIKO

A fővárosi rendezvényen ötvennégy szakmában közel kétszáz tanuló verseng a legjobbaknak járó elismerésért.

–Januárban rendeztük meg a területi előválogatókat, ezekre vármegyénk tizenhét iskolájából harmincnégy szakmában összesen 253-an jelentkeztek – emelte ki Párkányiné dr. Csurka Edina.

– A Szakma Sztár Fesztiválra látogató vármegyei diákok az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét tekinthetik meg, emellett megismerkedhetnek különböző szakmákkal. Az „interaktív tevékenység szigeteken” szakmai és szórakoztató programok által kipróbálhatják tehetségüket, továbbá 21 agrárszakmában bemutatók is várják őket – sorolta a főtitkár, aki a rendezvény nyitónapján személyesen is jelen volt. Párkányiné dr. Csurka Edina kiemelte, a versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén. 

A fesztivál szerda este ér véget, ha az eredmények hivatalosak lesznek, természetesen a vármegyénket érintő eredményekről beszámolunk. 

TG

Ténybox: a vármegyei résztvevők:

Oláh János hegesztő, Leviczki Áron ács (Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium), Molnár Krisztián magasépítő technikus (ÉVISZ), Molnár Dominika irodai titkár (Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum)Andrejkovics Gergő autóelektronikai műszerész, Szabó Áron András autóelektronikai műszerész, Sass Bence gépjármű-mechatronikai technikus (Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában