Nyíregyháza

2023.05.09. 11:37

A tirpák telepesek nyomában kerekeznek

Fedezd fel Nyíregyháza bokortanyáit a 270 éves dűlőutak mentén és légy részese egy időutazásnak, hogy megismerd a várost alapító tirpák telepeseket! – ez a mottója a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében kiírt kerékpártúrának.

Fotó: CSABACSUTKAI

Május 13-án, szombaton a nyíregyházi bokortanyák felfedezésére indulhatnak az érdeklődők. A kerékpáros túra célja a bokortanyák hálózatának megismerése, tíz tanya – közöttük tipikus településszerkezetű bokortanyák – felkeresése, bepillantás a tanyasi életmódba. A gyülekező 8.30-9 óra között lesz a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomnál (Luther tér).
Az útvonal: Nyíregyháza, Evangélikus Nagytemplom – Salamonbokor – LEGO-gyár háta mögött, innen földúton haladva Rókabokor – Mohosbokor – Sulyánbokor – újra kövezett úton, majd 1 km-es szakasz a 36-os főút – Markóbokor – Halmosbokor – Nyírtelek – Nyíregyháza, Városalapító Atyák szobra.
Regisztráció: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., e-mail: [email protected], 42/310-735. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában