Nyíregyháza, Rakamaz

2023.06.23. 11:50

Újabb bölcsődei férőhelyek

Új görögkatolikus bölcsőde épül Rakamazon és Nyíregyháza-Oroson.

Mindkét városban egy-egy 48 férőhelyes görögkatolikus bölcsőde épülhet fel – tájékoztatta lapunkat a Nyíregyházi Egyházmegye. Az új bölcsődék építésével az egyházmegye olyan környezetet teremt a kisgyermekek számára, ahol a szülők biztonságban, hitbéli meggyőződésükhöz is igazodó környezetben tudhatják gyermekeiket, amíg ők visszatérnek a munka világába.

Gyarapodó városrész

Rakamazon hiánypótló a beruházás, hiszen a településen ez a bölcsőde lehetőséget nyújt a görögkatolikus vallású szülők számára, hogy kisgyermekeiket olyan intézménybe adják, ahol a görögkatolikus vallás és hagyományok tisztelete a mindennapi élet része.

Oros, Nyíregyháza rendkívül gyorsan fejlődő kertvárosias övezete. A településrész rendkívül kedvelt a kisgyermekes családok körében, mivel falusias, nyugodt, csendes városrész, ezért ideális a kisgyermekek neveléséhez, azonban itt eddig nem volt bölcsőde.

A két új fejlesztés során kiemelt figyelmet kapnak a a helyi természeti és környezeti adottságok, a megújuló energiaforrások (napemelek) használata pedig csökkenti az elsődleges energiafelhasználást, s növeli az erőforrások hatékonyságát. A nyíregyházi és a rakamazi bölcsődék építése a legkorszerűbb anyagok felhasználásával valósul meg, az energiahatékonysági szempontok maximális kihasználásával.  Az építkezés várható befejezése 2024 év vége.      

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában