Nyíregyháza

2023.07.04. 12:03

Állatkínzás a Robinson dombon

A lakosság segítségére is szükség lesz, hogy megtalálják az elkövetőket.

Forrás: National Geographic

Ahogy arról korábban a szon.hu-n beszámoltunk, egy jósavárosi nő arra hívta fel az állatvédők figyelmét, hogy kamasz gyerekek egy rácsos falból kiszedett kövekkel egész egyszerűen agyonverik a sünöket.

– Ez a mélységekig gonosz tett, mely mögött tudatlanság és felelőtlenség áll, nemcsak az állatvédőkből, környezetvédőkből vált ki indulatokat, de minden jóérzésű emberből – írta közösségi oldalán a PCAS Állatmentő Egyesület.

A kegyetlenség azért is megdöbbentő, mert bár a keleti sün nem veszélyeztetett fajta, védett állat, és eszmei értéke egyedenként 25 ezer forint.

Minden állat egyformán fontos

Vidra Betty, az egyesület vezetője szerkesztőségünknek elmondta, az internetes hozzászólásokból jól látszik, mennyire felháborította az embereket az eset.

– Egy forgalmas helyen történt az állatkínzás, lennie kell szemtanúnak, bár az az igazság, hogy nagyon nehéz az ilyen ügyekben eredményeket elérnünk. Sokszor kiskorú az elkövető, máskor hiába van szemtanú, nem tesznek vallomást. A hír alatti hozzászólások alapján több elkövető volt, ami tovább nehezíti a helyzetet. Az esetet súlyosbítja, hogy nem csupán állatkínzásról van szó, hanem egy védett faj egyedeit pusztították el a barbárok – hangsúlyozta az egyesület vezetője, hozzátéve: bár a leggyakrabban macskákat és kutyákat mentenek, nekik minden állat egyformán fontos, és jó lenne, ha a lakosság is segítené a rendőrség munkáját, hogy véget vessenek a hasonló bántalmazásoknak. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában